Ветровито и студено за сезона ще се задържи и днес,

...
Ветровито и студено за сезона ще се задържи и днес,
Коментари Харесай

Код жълто за силен вятър

Ветровито и студено за сезона ще се задържи и през днешния ден, 21 декември, когато е началото на Астрономическата Зима.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина към момента краткотрайно мощен северозападен вятър. Минималните температури в множеството региони ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 0° и 5°, в София – към минус 1°. Облачността ще е променлива, а на обособени места в североизточните и планинските региони ще продължи да превалява слаб сняг.

Слаб сняг ще прехвърча и по северното крайбрежие. Ще бъде прохладно с краткотрайно мощен северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Много прохладно ще се задържи и в планините. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър.

Температурите в курортите ще се намалят и ще са от минус 11° до минус 8°. На обособени места ще превалява и слаб сняг.

Преносът на леден въздух от север към Балканския полуостров ще продължи. В утринните часове на обособени места в източните и планинските региони ще превали слаб сняг, само че след обяд облачността ще понижава до най-вече слънчево.

По-студено от нормалното за сезона ще бъде и в по-голямата част от Европа – минус 15° ще бъде оптималната температура в Москва на следващия ден. Затопляне се чака единствено на Пиренеите.

У нас, през нощта против сряда облачността ще намалее и сутринта ще бъде доста студено, с температури тук-там до минус 10 градуса, а денем ще има региони с негативни оптимални температури.

В четвъртък ще стартира стопляне, което ще продължи и в празничните дни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР