Ветрино събира отряд от доброволци за борба с бедствия, аварии

...
Ветрино събира отряд от доброволци за борба с бедствия, аварии
Коментари Харесай

Община Ветрино набира 20 допълнителни доброволци за борба с бедствия и пожари

Ветрино събира отряд от доброволци за битка с бедствия, повреди и пожари, оповестиха от общината.

Предложението е било стимулирано от " зародил интерес от страна на поданици на община Ветрино да вземат присъединяване като доброволци в това формирование ", уточни кметът доктор Димитър Димитров.

Днес Общинският съвет одобри с цялостно болшинство броят им да бъде повишен до 25. Досега отрядът, основан по Закона за отбрана при бедствия през 2017 година, се е състоял от 5 души за осъществяване на избавителни дейности при снегонавявания, наводнения, пожари и други бедствия, зародили на територията на общината.

Кметът и общинският чиновник по Гражданска отбрана дават отговор за доброволците, които при пожар получават нареждания от началника на Районната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията в Провадия.

Разходите за новите 20 доброволци ще бъдат поети по реда на Наредба за реда за основаване и образуване на активността на доброволните формирования за попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях. Средствата за останалите 5 души ще бъдат платени от Община Ветрино.

Всеки член ще има цивилен контракт с общината , като възнаграждение ще се дава единствено при присъединяване в избавителни акции. Допълнително, всеки от доброволците ще получи и застраховка при акцидент.

" Вече имаме 25 претенденти. Очакваме и още заявки. В това число и на професионални пожарникари , които имат вили на територията на общината и са подготвени да се включат в доброволчески действия в свободното си от наряди време ", изясни доктор Димитър Димитров.

С разширението на доброволческото формирование от община Ветрино се надяват да получат от Министерство на вътрешните работи и рециклирана пожарна кола. От скоро на територията на общината още веднъж има и противопожарен автомобил , благосъстоятелност на частна компания. 

Припомняме, че, община Ветрино. Кметът уточни този случай като добър образец за потребността от спомагателни доброволци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР