Вето винаги може да се чака, защото това е инструмент,

...
Вето винаги може да се чака, защото това е инструмент,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: С ветото Радев може би искаше да провали сделката за F-16

Вето постоянно може да се чака, тъй като това е инструмент, който президентът постоянно може да постанова. Днес преодоляхме едно несъгласие, претекстовете за което бяха извънредно общи. Абсолютно несериозни претекстове. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка отхвърленото през днешния ден от Народното събрание президентско несъгласие за договорката за изтребителите F-16.

Администрацията на президента ловко заобикаля да каже, че ратификацията на две четения в един ден е правенa и при други значими контракти, като да вземем за пример контракта ни за присъединение към Европейския съюз, съобщи Караянчева.

Това е, с цел да се тупа топката и може би да се провали договорката за самолетите – нещо толкоз значимо за нас. За нас е значимо да имаме интегритет с НАТО, да покажем, че сме сериозен сътрудник. Мисля, че изцяло основателно отхвърлихме ветото, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Когато се върне закон, в Народното събрание има доста логичен спор. Мисля, че би трябвало да по-отговорно да се работи с институцията несъгласие, добави Караянчева.

Тя разяснява и законовите промени, свързани с партийните дотации. 1 лев дотация не е задоволителна на една партия да води деен живот, само че това е желанието на българските жители, уточни парламентарният началник, като означи, че в закона е написано по какъв начин тъкмо ще се финансират партиите – транспарантно.

През 2017 година неглижирахме реферндума, само че щом има такива резултати, ние сме длъжни да създадем такава стъпка, сподели Цвета Караянчева.

Тя уточни, че дебатът за машинното гласоподаване ще продължи. По думите ѝ обаче в този момент би трябвало ръководещите да са виновни и да обезпечат успокоение за идните локални избори.

Караянчева беше безапелационна, че ГЕРБ няма да се намеси в абсурда с изключването на "Атака " от обединението Обединени патриоти. Нямаме процедура да се месим в работата на други партии. Колегите от Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и "Атака " обявиха, че поддържат държавното управление. Това, че имат несъгласия между тях, е проблем, който те би трябвало да решат, съобщи Караянчева.

Важно е, когато има рецесии, да се реагира и да се учим от тези рецесии, сподели ръководителят на Народното събрание във връзка рецесията с африканската чума по прасетата у нас. Трябва да забележим по какъв начин са се справили другите страни с проблемите, които имат, добави Караянчева.

Убедени сме, че можем да управляваме добре, да сме потребни на българските жители и България да се развива, сподели още Цвета Караянчева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР