Ветеран пастор в абисинската баптистка църква в Харлем беше отхвърлен

...
Ветеран пастор в абисинската баптистка църква в Харлем беше отхвърлен
Коментари Харесай

Ветеран пастор изгуби кандидатурата си да наследи влиятелен лидер в баптистката църква в Ню Йорк заради пола: костюм

Ветеран свещеник в абисинската баптистка черква в Харлем беше отритнат в кандидатурата си да наследи дългогодишния водач преп. Калвин О. Бътс III, тъй като известната къща на поклонението „ в никакъв случай не би наел жена “ за работата, твърди тя в правосъдно дело.

Ебони Маршал Търман настоя, че е „ най-силният претендент “ за заместител на Бътс, който умря от рак през 2022 година на 73-годишна възраст.

42-годишната Турман беше най-младата жена, назначена за помощник-министър в Abyssinian, и твърди, че Бътс един път я похвали като „ най-хубавия министър, който в миналото съм имал “ и „ най-умния “.

Но даже той смяташе, че тя няма да получи мястото на старши свещеник поради пола си, сподели тя в правосъдно дело във Върховния съд на Манхатън, заведено против църквата и Валери Грант, член на комисията за търсене, събрана, с цел да откри заместител на Бът.

Търман беше една от 51-те, които се състезаваха за поста и мина през четири кръга изявленията, преди комисията да й каже през септември, че не е сре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР