Вестниците Ню Йорк таймс и Вашингтон пост спечелиха престижната награда

...
Вестниците Ню Йорк таймс и Вашингтон пост спечелиха престижната награда
Коментари Харесай

За първи път: рапър е отличен с награда Пулицър

Вестниците " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " завоюваха влиятелната премия Пулицър в категорията за изявления с общонационално значени е за серия от публикации и материали, отдадени на в ъзможни контакти сред хора от предизборния екип на Доналд Тръмп и съветски представители, предадоха международните организации.
 

Наградата Пулицър е най-престижното американско отличие в региона на журналистикат а, което се присъжда от 1917 година Понастоящем то се присъжда освен в журналистически категории, само че и в региона на литературата, музиката и драматургията . Наградата се съпровожда и от 15 000 $. Отличията в другите категории бяха оповестени на гала във Факултета по публицистика към Колумбийския университет в Ню Йорк.
 Джоди Кантор и Меган Туохи от „ Ню Йорк таймс “, които разкриха аферата
В. " Ню Йорк таймс " и сп. " Ню Йоркър " получиха оценката Пулицър в категорията за публицистика в услуга на обществото за публикациите, в които разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, упрекнат от десетки дами от шоу бизнеса в полови похищения, осъществявани в продължение на години.

В резултат на тези разкрития се зароди придвижването " Аз също ".
 Ронан Фароу от Нюйоркър който разкри аферата Guliver/Getty Images

Агенция Ройтерс получи премията Пулицър в категорията за интернационална публицистика за репортажи, разкриващи връзките сред филипинския президент Родриго Дутерте и полицейски " отряди на гибелта ".

Ройтерс получава премията Пулицър и в категорията за снимка за фрагменти, отразяващи рецесията с рохингите в Мианма.

Американският публицист Андрю Шон Гр иър получи премията Пулицър в категорията за разказ. Той завоюва оценката с творбата си " Лес ", разказваща за неуспешен публицист на междинна възраст на име Артър Лес и неговите комични прекарвания, предадоха международните организации.

В категорията за драма премията Пулицър спечел и Мартина Майок за пиесата " Цената на живота " , разказваща за хора с увреждания и контузии, съжителстващи с физически здрави хора.

Пулицър в категорията за биография получи Каролин Фрейзър за " Прерийни огньове ", отдадена на писателката Лора Ингълс Уайлдър.

Джеймс Форман-младши завоюва Пулицър в категорията за документална творба за " Заключване на нашите: Престъпление и наказване в Черна Америка " - проучване на актуалната американска правосъдна система и последствията от нея за цветнокожите лица и общности.



Джак Дейвис получи Пулицър
в категорията з а историческа творба за " Заливът ", отдадена Мексиканския залив, който е една от най-разнообразните и продуктивни морски екосистеми на планетата.

В категорията за лирика Пулицър получи Франк Бидарт за сборника " Сумрак ".


 Хип-хоп изпълнителят Кендрик Ламар Хип-хоп изпълнителят Кендрик Ламар/БГНЕС, списък
В категорията за музика премията Пулицър бе присъдена за първи път не на джаз музикант или на класическо произведение, а на рапър . Това е Кендрик Ламар , който я завоюва с албума си " DAMN ". Според присъждащите премията в тази категория, албумът на Ламар е творба, която съумява да улови и пресъздаде сложността на афроамериканския живот.



Кендрик Лама
р към този момент завоюва п охвалите на музикалните експерти поради впечатляващите си осъществявания онлайн, текстовете на песните си, поради смесицата от хип-хоп, джаз, соул, фънк и африкански звуци в частите му. Неговите проницателни песни го трансфораха в глас нацяло едно потомство . Той бързо стана водач в хип-хопа и любим и на почитатели на рока, попа и джаза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР