Вестник "Ню Йорк Таймс" публикува поредния видеозапис, за който се

...
Вестник "Ню Йорк Таймс" публикува поредния видеозапис, за който се
Коментари Харесай

2 ракети ударили украинския самолет над Техеран

Вестник "Ню Йорк Таймс " разгласява следващия видеозапис, за който се твърди, че е снимал две ракети, удрящи самолета Boeing-737 на украински авиолинии, който простъпка е свален над Техеран. Видеото бе качено във вторник на уеб страницата на изданието.

Вестникът акцентира, че е съумял да удостовери истинността на оповестения видеоклип. Според изданието фрагментите са снимани благодарение на камера за видеонаблюдение, конфигурирана на покрива на една от къщите наоколо до иранското военно оборудване, от което са изстреляни ракетите. Видеото демонстрира по какъв начин, евентуално, две ракети с разлика от към половин минута се извисяват в небето, като редуват удари в самолета, което е съпроводено от ярки проблясъци.

След известно време в небето се вижда светещ движещ се предмет, който съгласно вестника е пламнал аероплан.

Изданието акцентира, че той продължава да се движи известно време, което се удостоверява от оповестените фрагменти. В същото време "Ню Йорк Таймс " отбелязва, че видеозаписът демонстрира, че връзката с водачите е изгубена даже след удара на първата от двете ракети.

Миналия четвъртък същият вестник беше един от първите, публикуващи видеозапис, снимал момента, в който една от ракетите удари аероплан, излитащ от летището в Техеран. Във вторник стана известно, че иранецът, който е снимал и разгласил това видео, е арестуван от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитни елементи на иранските въоръжени сили) за разпит. Целта на задържането е да се изяснят събитията на случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР