Вещите лица нямат право да разпространяват информацията за обстоятелствата, фактите

...
Вещите лица нямат право да разпространяват информацията за обстоятелствата, фактите
Коментари Харесай

От пловдивската болница отказват да потвърдят изтеклата новина, че Пламен Пенев е умрял от задушаване

" Вещите лица нямат право да популяризират информацията за събитията, обстоятелствата и документите, които са им станали известни в хода на правосъдната експертиза при досъдебно произвеждане ", припомниха от пловдивската болница, откъдето са правосъдните медици, които изготвят експертизата по случая със починалия в гонка с полицията мъж от Стара Загора.

Смъртта на 58-годишния Пламен Пенев е настъпила от механична асфиксия или задушаване, сочели резултатите от аутопсията, които по неофициални данни към този момент са доказани и от назначената тройна експертиза от правосъдни медици в Пловдив. Информацията бе обявена от няколко медии, в това число Българска национална телевизия, " Капитал " и bTV.

Бившият герой, който страдал от параноидна шизофрения, издъхна на 30 декември 2023 година на една от централните улици в Стара Загора след гонене с 9 патрулки, злополука и опит за задържане.

Според правосъдните лекари, откакто Пенев е изваден от колата и върху него са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата към този момент е предоставена на проверяващите и въз основата на нея и на другите доказателства ще се обясни кой от служителите на реда ще дава отговор директно за гибелта на Пламен Пенев. Снощи от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора оповестиха, че двама чиновници са краткотрайно отстранени от служба.

Днес пък, след спешно съвещание по случая, свикано от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и вътрешния министър Калин Стоянов, беше поискано освобождението на двама висши управителни чиновници от ОДМВР-Стара Загора - на заместник-директора, който все още на събитието е замествал шефа на регионалната дирекция, и на началника на охранителна полици.

Двама служители на реда, взели участие в злощастната акция, към този момент бяха отстранени от работа.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР