Вещи на френската актриса Катрин Деньов бяха продадени на търг

...
Вещи на френската актриса Катрин Деньов бяха продадени на търг
Коментари Харесай

Тоалети на Катрин Деньов на търг

Вещи на френската актриса Катрин Деньов бяха продадени на търг в Париж. По-конкретно, става дума за тоалети на Ив Сен Лоран, носени на специфични мотиви.

40-годишно другарство свързваше Катрин Деньов и Ив Сен Лоран. Двама се срещат за първи път през 1965 година Тогава дизайнерът би трябвало да сътвори рокля, която емблематичната френска актриса да облече за срещата си с кралица Елизабет Втора.

Изабел Делпон, 76 години: Тъй като Катрин Деньов е доста красива актриса и постоянно е била стилно облечена, това беше непредвидена опция да се видят всички тези рокли и вероятно да се купи някоя от тях. Ако намеря верния размер!

" Звездата " на аукциона в Париж обаче бе рокля от 1969 година, която Деньов е носила за друга не по-малко значима среща - тази с Алфред Хичкок. Първоначалната цена на роклята бе сред три и пет хиляди евро, само че в последна сметка бе продадена за 34 хиляди евро.

Златист тоалет, носен от актрисата през 2000 година по време на церемонията на премиите Оскар, бе продадена за 17 хиляди евро. Сред останалите " покупко-продажби " бе сако от норка за 2 400 евро и рокля от тафта в малинов цвят за 2 хиляди евро.

Лорансе Дидие, реставратор на картини: Вече съм купувала неща от Кристис. Обикновено закупувам неща, които не са известни на хората, а няколко години по-късно ги препродавам на по-добра цена. " Малиновата " рокля обаче мисля да запазя.
Първата половина на търга бе водена персонално от президента на аукционната къща, който е и непосредствен другар на Катрин Деньов. По време на аукциона се одобряваха наддавания онлайн и по телефона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР