Веселин Загоров спасява не само човешки животи.Само преди дни Ви

...
Веселин Загоров спасява не само човешки животи.Само преди дни Ви
Коментари Харесай

Младежът, спасил два човешки живота в Поморие, с поредно благородно дело

Веселин Загоров избавя освен човешки животи.

Само преди дни Ви разказахме за 20-годишния Веселин, който е избавител на четвърти пост на централния плаж в Поморие. Да напомним, след работно време, момчето взема решение да остане и поплува. Около 18:30 часа вижда по какъв начин двама души стартират да се давят. Самоотвержено, без да губи време, с точни и бързи реакции и дейности, Веско избавя два живота.

Сега екипът ни попадна на следващото положително дело на Веселин. В обществената мрежа директорът на най-голямата професионална гимназия в Подбалкана " Ген. Владимир Заимов " в Сопот споделя за него. Катя Адърска е признателна на ориста, че й е дала възможност да поговори с този прелестен младеж.

В своя обява директорката написа, че на 19.08 е отмаряла на центалния плаж в Поморие, доста покрай пост 4, където внезапно до спасителя се появява щъркел, който е бил много унил и неестествено влажен. После тя забелязала, че спасителите го потапят в морето, с цел да го охладят. " Снимах, естествено, тъй като не му беше мястото на този щъркел на плажа! Час преди този момент следих ято хиляди щъркели заминаващи на юг. ", прибавя Адърска.

Няколко часа омърлушеното щъркелче останало на поста, обикаляли към спасителя - опитвало се да излети, само че очевидно силите не му стигали. " Натъжих се, тъй като преди години се пробвах по телефона да се свържа с организации и да спася един гларус със счупено крило и един бедстващ корморан, само че ме пратиха да ги повеждам на ветеринарен доктор в Несебър и приключваха диалога. ", споделя тя.

Към 17.00 ч. Катя Адърска видяла по какъв начин Веско и още един мъж са гушнали щъркела, поставили са го в чувал и другият човек го изнесъл от плажа. Тогава тя попитала Веско къде е щъркелът, а той, без да нервничи или да гледа директорката с скука, а в противен случай, напълно спокойно й обяснил, че ще го настанят в общинския подслон първоначално, а след това ще го лекуват при нужда.

" Толкова се зарадвах на сполучливия завършек на акцията, че желаех информация от него кой номер е постът му и по какъв начин е името на плажа! Така разбрах, че всичко това, което се случи пред очите ми е на Централния плаж на Поморие, на пост 4! Предупредих го, че ще го похваля, тъй като съм възхитена от дейностите му. Той ми се усмихна срамежливо и наведе глава, а аз си потеглих! Веднага писах известие на общинска администрация Поморие, а те незабавно ми дадоха отговор, че са наясно и се гордеят с постъпката на спасителя, а ми изпратиха и фотография на щъркелчето от приюта! Почти бях не запомнила за всичко това, когато виждам в интернет, че на същия плаж, същият избавител, е избавил след работното си време два човешки живота! Изпълва ме толкоз мощно възприятие на удивление и уважение; веселя се, че персонално видях по какъв начин работи този млад човек; обнадеждена съм за бъдещето; хвала на родителите, учителите, треньорите и на сътрудниците на Веселин Загоров от Сливен! ", добавя още Катя Адърска.

Директорката е безапелационна, че Веселин Загоров заслужава награда за смелост, достойнство, безрезервност и достолепие! " Браво, Веселине! ", заключи тя.



Снимки: Катя Адърска & Боби Димитров
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР