Веселин Василев е член на Изпълнителния съвет на Републиканци за

...
Веселин Василев е член на Изпълнителния съвет на Републиканци за
Коментари Харесай

Веселин Василев, водач на листата с кандидат-народни представители на ПП Републиканци за България във Варна: Гласувайте ни доверие! Струва си!

 Веселин Василев е член на Изпълнителния съвет на " Републиканци за България “. Той е предприемач. Бил е два мандата кмет на Вълчи дол. Завършил е Военна академия " Г.С. Раковски “ и следдипломна подготовка " Управление на рецесии “. Експерт по национална сигурност и защита. Има магистърска степен по " Публична администрация “, " Технологии “ и " Богословие “. Награден с награден знак " За вярна работа под знамената “ трета степен.

- Господин Василев, след два мандата кмет и сполучлив бизнес, какво Ви стимулира да се кандидатирате за депутат и по какъв начин избрахте групировката " Републиканци за България “?

- С господин Цветан Цветанов сме работили през годините. Познавам го. Имам му доверие и доста го почитам. Когато ме предложения да се причисля към плана нямах никакви съмнения. Доказано е, че Цветанов има голям опит в построяването на партийни структури. Получих шанса да са вземам участие в основаването на " Републиканци за България “. Имам отговорността да съм член на Изпълнителния съвет на " Републиканци за България “. В тази връзка съумях да вземам участие в доста срещи. Видях на какво високо доверие се радва господин Цветанов и какъв брой доста хора имат вяра в концепцията. Убедихме се, че всички те желаят да има смяна.

- С какво " Републиканци за България “ са по-различни от към този момент съществуващите десетки партии, които се борят за гласоподавателите на идните парламентарни избори?

- " Републиканци за България “ е дълготраен план, който ще бъде сериозен фактор в идващите парламенти. Ние сме виновни към гласоподавателите. Нашата партия и единствено още две, от 30-е регистрирани обединения в РИК-Варна, имат цялостни листи. В цялата страна " Републиканци за България “ има 480 претенденти за народни представители. Това е показателно за доверието и вярата, които имат хората към нас.

Екипът, който се сътвори в " Републиканци за България “ е от потвърдили се в областите си специалисти – професори, доценти, учени, които работиха непрестанно. Положи се голям труд. Ние сме единствената партия, която показа своите секторни политики. Друг е въпросът, че елементи от нея бяха откраднати от други партии и обединения.

Представянето на секторните политики бе излъчено онлайн. Имаше цялостна бистрота. Бе дадена опция на специалисти, които не са от " Републиканци за България “ да споделят мнението си.

Една от най-важните разлики сред " Републиканци за България “ и останалите партии е, че нашият план не е лидерски. По правилник ръководителят се избира за 4 година и има право на 2 мандата. Това се потвърждава, освен на думи. Всички ние бяхме очевидци за работата на лидерските партии, които дори в Парламента не могат за защитят своите решения. Или ги трансформират, или ги анулират. Не един път, часове след гласуванията, министър председателят е разпореждал да се вземе друго решение. Правят го същите народни представители, които са го приели по-рано, като се стимулират с неумели пояснения.

Като някогашен кмет знам, че нито едно управническо решение не е елементарно. Всяко въздейства дълготрайно върху живота на мнозина. За това би трябвало да се взима от допустимо най-вече хора.

Не на последно място " Републиканци за България “ е единствената партия, чийто зам.-председател – Павел Вълнев – единомислещо определен, е един съумял човек от бизнеса в Съединени американски щати. Той е видял по какъв начин работи и знае по какъв начин се просперира в непозната народна власт.

- Защо варненци би трябвало да гласоподават за " Републиканци за България “?

- Най-важното, поради което варненци би трябвало да гласоподават за " Републиканци за България “ с номер 21 в интегралната бюлетина, е обстоятелството, че листите за Варна и другите многомандатни изборни региони в страната, са от локални хора. Няма парашутисти.

Искам да прикани варненци да прегледат листите на другите партии, с цел да видят, че локалните хора са след 5-6 място. Очевидно е, че ние сме се вслушали във волята на хората и сме издигнали съграждани на гласоподавателите. Не е вярно хора, които не са се разхождали по улиците на Варна, да водят листи. Те не могат да съставляват съответно хората от морската столица. Няма по какъв начин да се чака, че те ще вземат решение проблемите им. Варна е прелестен град и хората й заслужават народните представители, които могат да срещнат на улицата и да им слагат задания. Защото варненци са работодателите на депутатите си.

Всички, които сме в листата на Варна с номер 21, сме от Варна и региона. Живеем и работим тук. Когато бъдем определени, ще продължим по същия метод да се срещаме с хората и да решаваме проблемите им. Крайната ни цел посредством законодателната власт да задвижим механизмите на изпълнителната, тъй че област Варна да стане едно по-привлекателно и несъмнено място за живот и бизнес.

Изключително значимо е да се знае, че ние сме безкомпромисни във връзка с фамилните и човешките полезности. Децата би трябвало да имат майка и татко. Да знаят, че са девойки или момчета. Да бъдат отглеждани в мир.

Аз съм на мнение, че каквото и да е постигнал човек в живота си, без значение какви постове е заемал, какви триумфи е имал – в случай че се е провалил във възпитанието на децата си, нищо не е постигнал. Всичко е било на вятъра. Всички триумфи в живота са основата, която ще осъществя възпитанието на стойностни синове и дъщери. Ако това не се случи, триумфите са били самоцел. Децата ни са единствената действителна оценка за смисъла на живота ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР