Веселин Диманов (34 г.) е режисьор и сценарист на Моралът

...
Веселин Диманов (34 г.) е режисьор и сценарист на Моралът
Коментари Харесай

20 въпроса | Веселин Диманов

Веселин Диманов (34 г.) е режисьор и сценарист на " Моралът е положителното " - най-гледаният и най-обсъжданият документален филм на огромен екран през последните години у нас.До наскоро роденият в Пловдив Диманов работи като публицист на свободна процедура и дружно с група студенти основават медиа " Гласът на младежите ". През този интервал Веселин интервюира български общественици, политици и публицисти, измежду които е и Кристиан Таков.

Веселин Диманов (34 г.) е режисьор и сценарист на " Моралът е положителното " - най-гледаният и най-обсъжданият документален филм на огромен екран през последните години у нас.

До наскоро роденият в Пловдив Диманов работи като публицист на свободна процедура и дружно с група студенти основават медиа " Гласът на младежите ". През този интервал Веселин интервюира български общественици, политици и публицисти, измежду които е и Кристиан Таков.

е дебютният му пълнометражен филм, отдаден на личността и публичната роля на юриста Кристиан Таков (1965 - 2017). Премиерата беше на 7 ноември (рожденият ден на Таков) 2022 година, а филмът към този момент е гледан от над 20 000 фенове в България, Европа, Съединени американски щати и Канада.

Освен основател на кино лентата Веселин Диманов е и неговият неотклонен пропагандатор, безусловно - той персонално урежда прожекциите в България и по света, популяризира ги, наложително участва на тях, постоянно съпроводен от жена си и невръстното им детенце, постоянно подготвен да дава отговор на въпроси.
Реклама
" Моралът е положителното " е номиниран за пет от премиите " Васил Гендов " на Съюза на българските кино дейци. Веселин Диманов получава премия за най-хубав дебют в документалното кино.

От 1 септември филмът ще бъде качен в платформата на HBO.
Като какъв човек се определяте?
Открит. Трудолюбив. Перфекционист - с посока нагоре.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Еволюцията. Не за друго - неизбежна е, тъй като води до напредък.
Реклама Любимият ви миг от деня?
Рано заран, когато присъщите на огромния град несгоди към момента спят. Когато тишината и спокойствието са взели връх и крият своите секрети за денем.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Вдъхновението.

Осенява те тогава, когато минимум очакваш - окрилява душата и изпълва съзнанието с ентусиазъм. И точно в това е предизвикването - да превърнеш този миг в нещо действително.
Кое е най-голямото ви достижение?
" Моралът е положителното " - документалният филм за живота и активността на Кристиан Таков, който обиколи огромните градове в България, Европа, Съединени американски щати и Канада и се трансформира в същински феномен в региона на документалното кино. Незабравими ще останат срещите ми с грейналите лица, окрилени от порив към положителното.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР