Версията, че журналистката Виктория Маринова от Русе е убита заради

...
Версията, че журналистката Виктория Маринова от Русе е убита заради
Коментари Харесай

Калина Паскалева: Версията, че Виктория Маринова е убита заради разследване, е твърде наивна и аматьорска!

Версията, че журналистката Виктория Маринова от Русе е убита поради следствие е прекомерно наивна, аматьорска и комфортна за популистите. Това мнение изрече писателката Калина Паскалева. В персоналния си профил във Facebook тя разгласява позицията по комплицирания проблем:

"Почивай в мир, Виктория!

Не познавах тази млада жена, до през вчерашния ден не бях чувала за нея, нито за малкия екран, в която е работила. Не знаех за предаването й. Снощи си го пуснах. Виктория афишира кои ще бъдат гостите в него и нейн сътрудник организира изявлението. Няма следствие. Има роман на двама публицисти, който стана прочут преди месец на обществото. Няма вест, няма сензация. Което не олекотява диалога по никакъв метод.

Друго желая да кажа. Facebook се задейства от през вчерашния ден - разнообразни групи, които предизвикват митинги, както и добре познати за всички ни деятели, започнаха да качват задгранични уеб сайтове, в които е оповестено жестокото ликвидиране на Виктория и да спекулират с тях. “Журналистката е убита поради следствие.”. Не съм криминалист, не съм служител на реда, само че намирам тази версия за прекомерно наивна, прекомерно аматьорска и прекомерно комфортна за популистите. Виктория е убита по изключително нечовечен метод и изнасилена... Това е реалност. Чудовищно. Не намирам думи, с които да опиша това безчовечие. Да, причинителят би трябвало да бъде заловен допустимо най-скоро. Да, би трябвало да бъде наказан с допустимо най-строгата присъда. И да, обществото би трябвало да покаже обединяване, само че към насилието върху дамите, към насилието върху индивида. Такива жестокости се случват - това не е първата убита жена в България. Помните ли Вероника - тялото й изплува от река Янтра наврях националния празник - грубо убита за 401 лева? Друга Вероника - беше убита от пердах от приятеля си преди няколко месеца. Знаете ли за тях? Наркоман умъртви майка си и дядо си по изключително нечовечен метод. Чухте ли за него? А за Иван, който умъртви с четири патрона обичаната си Венета, както и сина й, и племенника й - преди един месец? За тях за какво не пишехте статуси, за какво не искахте митинги? Редовно ли следите престъпните летописи?

Не бъдете жестоки, хора! Не се нахвърляйте като лешояди, с цел да прокарате версия, комфортна на някой различен....

В България има голям проблем с насилието върху дамите и на огромна част от обществото и политиците ( тук имам предвид и дами в политиката ) му е комфортно да се мълчи за него. Затваряте очи и уши даже като видите мъж да бие жена на улицата, само че през днешния ден всички желаете да бъдете проверяващи. Защото жертвата е журналистка ли? А другите дами - тях кучета ги яли, по този начин ли?

Почивай в мир, Виктория! Ще бъдеш запомнена! И мощно имам вяра, че причинителят на тази свирепост ще си понесе наказването! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР