Версиите за случилото се с Мустафа Емин в спешната болница

...
Версиите за случилото се с Мустафа Емин в спешната болница
Коментари Харесай

Тагарев каза, че версиите по случая със съветника му Мустафа Емин се разминават съществено

Версиите за случилото се с Мустафа Емин в незабавната болница " Пирогов " са радикално разнообразни. Това сподели в понеделник министърът на защитата Тодор Тагарев пред.

Миналата седмица здравна сестра от болничното заведение заяви във Facebook, че Емин, който е консултант на Тагарев, е злоупотребил със служебното си състояние, до момента в който е бил в детска травматология с детето си. Емин отхвърли изказванията.

В понеделник Тагарев сподели, че към този момент е изслушал съветника си за това какво се е случило в болничното заведение. " Версиите са две и се разминават значително ", сподели той.

" Случаят е доста противен. Той беше иницииран от пост в персонален профил, който по-късно беше препубликуван на уеб страницата на " Пирогов ", сподели Тагарев.

След като се появи на Facebook страницата на болничното заведение, обявата обиколи обществените мрежи и медиите, като даже се появи и в съветската осведомителна организация Риа Новости.

По думи на министъра реакцията както на медиите и жителите, по този начин и на политиците е била прекомерно прочувствена. Той заяви, че ще реши какви дейности да предприеме, откакто се запознае с обстоятелствата.

Миналата седмица Тагарев изиска да извърши инспекция по случая.

Сред поисканата от него информация беше дали разказаното от здравната сестра е истина, както и дали е осъществена инспекция на обстоятелствата, преди обявата да бъде пресподелена в формалната страница на " Пирогов ".

В края на август здравната сестра Неда Диманова показа в своя Facebook акаунт, че Емин се е държал пренебрежително поради позицията си на консултант, до момента в който е бил в болничното заведение.

Освен това тя сподели, че Емин е изискал друго дете да бъде изведено от противошоковата зала, с цел да бъде признато неговото. Емин отхвърли и изиска инспекция по случая.

Такава беше. В нея се споделя, че медицинските експерти са спазили служебните си отговорности, само че не беше упоменато нищо за държанието на Емин. Проверка по случая прави и " Да, България " , чийто член е Емин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР