Версайският дворец е един от най-изящните шедьоври на световното наследство.

...
Версайският дворец е един от най-изящните шедьоври на световното наследство.
Коментари Харесай

Ако все още не сте посетили двореца Версай, сега му е времето

Версайският замък е един от най-изящните шедьоври на международното завещание. Най-силно усещане в него вършат охолно декорираните зали и страхотните зелени площи. Със сигурност сте чували и за " Залата на огледалата ", чиято идея започва от слабото осветяване в двореца. В нея има тъкмо 357 огледала. Целта е запалените свещи, сложени в залата, за се отразяват в тях и по този метод светлината да бъде в пъти по-силна. 

Градините пък служат за разходка на доста влюбени двойки и до ден сегашен. За завършването им са нужни 40 години. Още през 1661 година Луи XIV поверява на Андре ле Нотр плана за изработката им. Поддръжката, както евентуално се досещате, и досега е непрекъсната, а на всеки 100 години се изисква растенията да бъдат пресадени, с цел да се резервира свежия тип и хубост на парка. Много забавен факт е, че за визитата му е имало специфичен дрескод. Всеки можел да посещава градините свободно, стига да е добре облечен. Ако пък няма уместно облекло, то можело да се наеме на входа на двореца. Елегантността била главен фактор за допускането на външни хора до постройката.

От 1904 година във Версайския дворец се снимат филми. Към днешна дата те са близо 200, само че най-емблематичният от всички е Si Versailles m'était conté, сниман през 1953 г.  

Сега можете залите и градините на Версайския замък от у дома единствено с един клик  и да разгледате всяко едно негово кътче. Това е съвършената опция да разберете забавни обстоятелства от историята му, а също и да се докоснете, въпреки и, до творбите на, които са изложени там. 


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР