Вероятността от срутването му е голяма,От днес ледник, разположен върху

...
Вероятността от срутването му е голяма,От днес ледник, разположен върху
Коментари Харесай

Наблюдават ледник в Алпите с радар

Вероятността от сриването му е огромна ,

От през днешния ден хладилник, ситуиран върху скат на планинския масив Мон Блан в Алпите ще бъде наблюдаван с помощта освен на камери, само че и на радар, защото вероятността от сриването му е огромна, оповестиха управляващите в региона Вале д` Аоста,Италия, представени от Франс прес.

Интерферометричният радар сега се конфигурира от техници. Въпросният хладилник Планпенсьо бе следен от 2013 година благодарение на камери. Те обаче не действат при мъгла, неприятна видимост и нощем.

В ледника се появи пролука и огромна част от него, съответстваща на 250 000 куб. м лед, т.е. на размера на 100 басейна с олимпийски размери, заплашва да се откъсне и да се срути в дребна котловина в подножието на масива.

От кметството на намиращия се наоколо град Курмайор в Северозападна Италия подредиха затварянето на локален път нощем и лимитираното му прилагане през деня.

" Вследствие на горещините през лятото бе следено ускорено размразяване на ледника през август и първата половина на септември ", съобщи представител на кметството.

Според гласиолога Фабрицио Тройло, заканите от сриване на ледника значително са свързани с водата в основата му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР