Вероятността от повторно заразяване с COVID-19 шест месеца след заболяването

...
Вероятността от повторно заразяване с COVID-19 шест месеца след заболяването
Коментари Харесай

Вирусолог: Вероятността от повторeн COVID-19 се увеличава с 5-10% всеки месец

Вероятността от наново заразяване с COVID-19 шест месеца след болестта се усилва с всеки минал месец с 5-10 %. Това съобщи вирусологът Евгений Тимаков в ефира на радиостанция " Вести FM ".

" Ако не се направи реваксинация, тогава вероятността от заразяване с ковид шест месеца след болестта се усилва с към 5-10 % всеки месец ", сподели той. Руското министерство на опазването на здравето предлага нова имунизация или имунизация след заболяване шест месеца по-късно, до момента в който в страната се реализира нужното равнище на групов имунитет. Този интервал се назовава " незабавна имунизация ". След това може, както е планувано, да се премине към " рутинна имунизация " 12 месеца след болестта или реваксинацията.
 Проф. Ива Христова: Делта разновидността се предава по-лесно и има по-висок вирусен товар Проф. Ива Христова: Делта разновидността се предава по-лесно и има по-висок вирусен товар
Делта разновидността набира скорост. За това предизвести в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни боле...

Тимаков добавя, че откакто е прекарал безсимптомно болестта, човек към този момент може да се имунизира против нова коронавирусна зараза месец след оздравяването. " Ако инцидентно сме открили, че сме преболедували безсимптомно, то ваксина може да се сложи в границите на един месец след възобновяване ", сподели специалистът. В същото време, в случай че болестта е протекло с явни клинични прояви - тресчица, кашлица, промени в компютърната томография на белите дробове и други, тогава се предлага имунизация след шест месеца. " В продължение на шест месеца човек е предпазен от наново заразяване с коронавирусна зараза ", отбелязва Тимаков и прибавя, че въпреки всичко е належащо да продължи взимането на защитни ограничения, предава.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР