Вероятността от Газпром“ да поискат и да спечелят арбитражно дело

...
Вероятността от Газпром“ да поискат и да спечелят арбитражно дело
Коментари Харесай

България може да предяви иск срещу Газпром, казва енергийният министър

Вероятността от „ Газпром “ да изискат и да завоюват арбитражно дело против България е минимизирана. Мисли се в посока ние да предявим искания против „ Газпром “, сподели в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия служебният министър на енергетиката Росен Христов във връзка спрените доставки на природен газ от съветската страна през 2022 г. 

Внимателно се следи какво се случва в другите страни по проблема и се прави подготовка точно за придвижване в това направление, съобщи той.

По думите му би трябвало да се създадат доста разбори и да се построи мощна позиция, с цел да имаме късмет да спечелим. Работи се планово с интернационалните юридически компании с доста опит в региона, които сега следят и ни приготвят позиция. Вярвам, че до месец-два ще имаме направена позиция, с цел да можем да стартираме арбитраж, изясни министърът.

Той добави, че е рано да се каже на каква стойност ще е искът на България.

Росен Христов съобщи, че не се тормози от възможна проверка в Министерството на енергетиката от страна на постоянно държавно управление. Не единствено, че не се тормозя, даже съм горделив с постигнатото, изключително за подобен къс интервал. Вярвам, че такава проверка ще бъде направена, тъй че да валидира това, което аз споделям. Резултатите са явни, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР