Вероятно всички имаме малко неандерталско в нашето ДНК открива ново

...
Вероятно всички имаме малко неандерталско в нашето ДНК открива ново
Коментари Харесай

Всички съвременни хора имат неандерталско ДНК, разкриват нови изследвания

Вероятно всички имаме малко неандерталско в нашето ДНК открива ново изследване – в това число африканците, за които се счита, че нямат генетична връзка с изчезналия ни човешки родственик.

Доказателство, че нашите ранни предшественици ( Homo sapiens ) са се развъждали с неандерталците, за първи път се появява през 2010г., когато първият геном, извлечен от костите на човекоподобните от каменната епоха, населявали Европа до преди към 40 000 години, е бил секвениран.

Те разкрили, че актуалните европейци, азиатци и американци, само че не и африканците, са наследили към 2% от гените от неандерталците.

Но в този момент, откриватели от университета в Принстън считат, въз основа на нов изчислителен способ, че африканците в действителност имат неандерталска ДНК и че доста ранната човешка история е била по-сложна, в сравнение с мнозина биха могли да си показват.

„ Това е първият път когато можем да открием действителния сигнал за неандерталското родословие на африканците “, споделя Лу Чен, теоретичен помощник в Принстънския институт за интегративна геномика на Lewis-Sigler (LSI) и съавтор на ново изследване, оповестен Четвъртък в списание Cell.

Джошуа Акей, професор в LSI, който управлява проучването, предложи техните открития да слагат под подозрение необятно публикуваната доктрина за миграцията на хора отвън Африка – че актуалните хора произлизат от Африка.

Той сподели, че техните данни демонстрират, че вълна от модерни хора напуща Африка преди към 200 000 години и тази група се намесва с неандерталците. След това тази антична група европейци мигрира назад в Африка, въвеждайки неандерталското родословие в африканското население.

В документа се споделя, че техническите ограничавания и догатката, че неандерталците и древноафриканското население са географски изолирани един от различен, са довели до неверните догатки. Предишните изследвания са разчитали на референтни популации или групи, за които се допуска, че нямат неандерталска ДНК.

Екипът откри също, че предходните оценки, които допускат, че източните азиатци може би са имали почти 20% повече неандерталско родословие спрямо европейците, са били неверни и хората на разнообразни континенти са имали неандерталско родословие „ изненадващо сходни между тях “.

Фернандо Рачимо, помощник в Института „ Глобус “ в Университета в Копенхаген, сподели, че проучването е „ доста “ и „ забавно “.
„ Този ​​нов способ разрешава да се откри породата на неандерталеца в набор от геноми, тъй че създателите към този момент са в положение да приложат метода си, с цел да търсят породата на неандерталеца също и в африканците “.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР