Вероятно сте попадали на мъже, които отказват да сложат презерватив

Вероятно сте попадали на мъже, които отказват да сложат презерватив ...

Влияе ли презервативът на ерекцията или е оправдание, за да не се ползва.

Вероятно сте попадали на мъже, които отказват да сложат презерватив с оправданието, че той ще попречи на ерекцията им. В правото си сте да се съмнявате в думите им, но имайте предвид, че кондомите наистина може да се отразят на изпълнението им. Скорошно изследване твърди, че презервативите наистина могат да убият ерекцията на мъжа. 37 % от мъжете, участвали в проучването, разглеждано от timesofindia.com са споделили, че са имали проблем с ерекцията при употреба на предпазното латексово средство.

Защо се случва така?
Според запитаните и някои сексолози презервативите забавят еякулацията и намаляват чувствителността. Те може и да притиснат някои нервни окончания, ако са в погрешния размер. Избирайте старателно размера презерватив и тествайте, ако трябва, докато не намерите точния.

Какво да направите?
Помолете половинката ви да стимулира пениса ви и с презерватив – с ръка, уста и т. н. – за да свикнете с него. Избирайте най-тънкия вариант, за да минимализирате бариерата и притъпяването на усещането. Може да заложите и на специален лубрикант преди да поставите кондома.

Стрес и депресия
Това са още два фактора, които може да попречат на ерекцията ви, така че би било най-хубаво, ако по време на секс сте фокусирани единствено и само върху вашето и удоволствието на партньорката ви.

Източник: bulnews.bg