Вероятно сте наясно колко важно е да си набавяте ежедневно

...
Вероятно сте наясно колко важно е да си набавяте ежедневно
Коментари Харесай

За здрави кости и сърце – повече витамин К

Вероятно сте наясно какъв брой значимо е да си набавяте всекидневно хранителни субстанции като витамини В и С. Но получавате ли задоволително витамин К?

Ако в никакъв случай не сте се замисляли за него, не сте единствени. Но витамин К е основен фактор за поддържане на сърцето и костите ви здрави, изключително с напредването на възрастта. Всъщност, приемането му на задоволително количеството всекидневно може да помогне за закъснение на признаците на стареене.

Какви са изгодите за здравето от витамин К?

Витамин К е от решаващо значение за здравето на сърцето и костите. Най-често е прочут с това, че оказва помощ в процеса на съсирване на кръвта – което може да стане по-трудно с възрастта. Последните проучвания демонстрират, че витаминът е жизненоважен и за попречване на артериална калцификация. Този развой се следи, когато артериите стартират да демонстрират признаци на струпване на калций, а точно втвърдияване с течение на времето и затрудняване попадането на богата на О2 кръв в тялото. В някои случаи може да докара до инфаркти и други евентуално съдбовни сърдечно-съдови проблеми.

В момента учените учат ролята на витамин К в предварителната защита на остеоартрит, който визира над 32 милиона възрастни американци.

Как мога да получа повече витамин К в диетата си?

Можете да включите витамин К в деня си с доста от храните, които да приемате постоянно. Но както някои други хранителни субстанции, има разнообразни форми на витамин К и е значимо да се храните с разнородни храни за добре уравновесена диета.

Листните зеленчуци като спанак, другите типове зелени салати, магданоз съдържат повече от препоръчваното всекидневно количество от по този начин наречения филохинон или витамин К1 единствено в една порция. Зеленчуци като брюкселско зеле, зеле, зелен боб и броколи също би трябвало да бъдат в горната част на листата ви.

Освен това можете да добавите витамин К към вашата диета с говеждо, свински пържоли и пиле, както и яйца и разнообразни сирена. Всички те съдържат витамин К2, който по-официално е прочут като менахинон. Плодове като авокадо, киви, къпини и боровинки също могат да обезпечат спомагателни хранителни субстанции.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР