Вероятно си мислите, че животът ви ще е по-лек, щастлив

...
Вероятно си мислите, че животът ви ще е по-лек, щастлив
Коментари Харесай

6 изненадващи недостатъка на високата интелигентност

Вероятно си мислите, че животът ви ще е по-лек, благополучен и потребен, в случай че имате по-висок коефициент на просветеност.

Нещата обаче стоят по малко по-различен метод, както сочат над стоте отговора в Quora на въпроса „ Кога интелигентността се трансформира в проклинание? “

Потребителите описват както за неуместно високите упования, които другите имат от тях, до натрапчивото им разбиране за самохвалковци.

По-долу ще откриете част от най-смислените отговори, които iflscience откри в Quora, както и научната аргументация за всеки един от тях.

Често мислите, вместо да чувствате

Quora потребителят Маркус Гедулд написа, че като цяло той схваща страстите си в действителност добре и може да го опише на другите хора. Той обаче в никакъв случай не усеща облекчение от изразяването им.

„ Това е постоянно срещан проблем при умните хора, изключително на словоохотливите. Те употребяват думите като защитна стена. Когато приказват истината, този способ става още по-ефективен. Онези, които не се показват добре, разчитат на физически детайли като кряскане, удари, ритници, бягане, викове, рев, танци, подскоци от радост… Аз изяснявам. И когато приключа с обясненията, всичко, което съм разказал, продължава да стои вътре в мен. Просто в този момент към този момент си има етикет. “

Наблюденията на Гедулд показват разликата сред когнитивните и прочувствените умения.

Учените не могат да кажат сигурно дали и по какъв начин двата фактора се съотнасят един към различен. Интересно проучване обаче демонстрира, че високата прочувствена просветеност компенсира ниските когнитивни умения (поне на работното място). С други думи – наподобява, че супер умните хора може и да не се нуждаят от прочувствени умения, с цел да разрешат даден проблем.

Хората постоянно имат извънредно високи упования от вас

„ От вас чакат автоматизирано да сте най-хубавите, без значение от събитията – написа Рошна Назир – Няма с кого да обсъдите своята неустановеност и дефекти. “

Нещо повече – изпадате в суматоха, когато помислите какво ще стане, в случай че не отговорите на тези високи упования.

„ По този метод ставате толкоз внимателни във връзка с неуспехите си, че не можете да си позволите да предприемате каквито и да е опасности от боязън, че няма да съумеете “, написа Саураб Мехта.

Авторите на Smart Parenting for Smart Kids споделят, че родителите като цяло се тревожат най-вече за триумфите на своите деца, когато те са умни и към този момент се оправят добре в учебно заведение.

Може и да не научите цената на сложната работа

Доста консуматори в Quora споделят, че интелигентните хора имат възприятието, че могат да се оправят с по-малки старания спрямо останалите. Висок коефициент на просветеност обаче не води автоматизирано до триумф и в действителност умните може и в никакъв случай да не развият постоянството и упоритостта, нужни за постигането на задачите си.

Според Кент Фунг „ интелигентността се трансформира в проблем за тези, които откриват още от рано, че на тях не им се постанова да работят старателно, с цел да не престават напред. По този метод те не съумяват да развият добра работна нравственос. “

Изследване открива, че усърдната работа се съотнася отрицателно с избрани видове просветеност. Учените, които го организират, показват, че високо интелигентните хора може и да имат възприятието, че не са длъжни да работят старателно, с цел да реализиран това, което желаят.

Хората може и да се подразнят от обстоятелството, че ги поправяте непрекъснато в ежедневни диалози

Когато чуете, че някой е споделил нещо, което не е напълно правилно, е мъчно да се сдържите и да не го извършите.

Трябва обаче да сте наясно с обстоятелството, че другите може и да се почувстват наранени или афектирани от вашите дейности. В противоположен случай може и да изгубите някои свои другари.

Премисляте нещата прекомерно доста

Много хора в Quora описват и за прекомерното премисляне и анализиране на нещата и проблемите, които произлизат от това.

Така да вземем за пример можете да станете сантиментални, в случай че се опитате да откриете екзистенциалната значителност на всяка идея и прекарване. „ Осъзнавате какъв брой тлеещо е всичко и че действително нищо не е от голяма важност. Търсите отговори и това ви подлудява “, написа Акаш Ладха.

Наистина – проучване, публикувано през 2015 година, открива, че вербалната просветеност е обвързвана с паники и размисли.

От практична позиция всичко това значи, че от време на време на умните хора им е невероятно да създадат избор. „ Разбирането на евентуалните последици от вашите решения, изключително наклонността да анализирате прекомерно тези последици, прави взимането на решения на процедура непостижимо “, написа Тританкар Чакарборти.

Осъзнавате какъв брой доста в действителност не знаете

Когато сте супер интелигентни, вие постоянно разпознавате границите на личните си знания. Колкото и да се стараете, в никакъв случай няма да можете да научите или разбирате всичко.

„ Интелигентността е проклинание – колкото повече знаете, толкоз повече чувствате, че не знаете “, написа Майк Фаркас. Неговите наблюдения съответстват с класическо изследване, извършено от Джъстин Крюгер и Дейвид Дънинг. То открива, че колкото по-малко образован е даден човек, толкоз по-склонен е той да надцени когнитивните си умения. И противоположното.

Експеримент пък показва, че учениците, които са дали отговор правилно на по-малко от 25 % от въпросите на тест, декларират изрично, че са нацелили съвсем 50 % от тях. Същевременно тези, които са дали отговор на повече от 75 % от въпросите, подценяват качествата си и настояват, че са дали по-малко правилни отговори.

Вероятно си мислите, че животът ви ще е по-лек, благополучен и потребен, в случай че имате по-висок коефициент на просветеност.

Нещата обаче стоят по малко по-различен метод, както сочат над стоте отговора в Quora на въпроса „ Кога интелигентността се трансформира в проклинание? “

Потребителите описват както за неуместно високите упования, които другите имат от тях, до натрапчивото им разбиране за самохвалковци.

По-долу ще откриете част от най-смислените отговори, които iflscience откри в Quora, както и научната аргументация за всеки един от тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР