Вероятно ще се съгласите, че няма нещо по-важно от здравето.

...
Вероятно ще се съгласите, че няма нещо по-важно от здравето.
Коментари Харесай

5 начина, по които си вредим, без да подозираме

Вероятно ще се съгласите, че няма нещо по-важно от здравето. Често обаче, колкото и да се стремим да водим верен метод на живот, ние си вредим. При това без даже да си даваме сметка, написа BrightSide.

Зеленчуци на кг

“Който зеленчуци не яде, той огромен не ще да порасте “. Всеки знае тази детска песничка. Но даже този вид храна би трябвало да се употребява с мярка. Ако ядем прекомерно огромно количество плодове и зеленчуци за дълъг период от време, може съществено да навредим на тялото си. 

Трябва да одобряваме единствено пресни зеленчуци и да заобикаляме замразените, тъй като това също оказва въздействие.

Алармата  

Алармата е неизменима част от всекидневието ни, тъй като в случай че не е тя, надали ще отидем изобщо на работа. Много хора обаче вършат грешката да настройват алармата си с доста мощен тон. Да, събуждането е обезпечено, само че последствията не са по никакъв начин приятни. 

Когато спим, тялото ни е извънредно уязвимо, а мощният неочакван звук покачва равнищата на кортизол, което значи единствено едно - стрес. Лошото идва, в случай че ни се случва непрестанно в продължение на седмици или месеци. Тогава този стрес може да се превърне в продължителен. 

Тамян

Споменахме напрежението, а тамянът е негов натурален зложелател. Много хора палят тамян, когато са уплашени и желаят да се успокоят. В това няма нищо неприятно, само че също би трябвало да има мярка.

Изследване на Южнокитайския софтуерен университет открива, че в случай че правим тази процедура всеки ден в продължението на няколко часа, това може да докара до рак на белите дробове, мозъчни тумори и левкемия. 

Това се дължи на химикалите, които се съдържат в тамяна. Те могат да трансформират генетичната материя. 

Енергийни питиета

Тях не ги одобряваме, с цел да се оправим със напрежението, а с цел да ни ободрят, да ни дадат сили да изпълним дилемите си и да избутаме деня, без да заспим. Не би трябвало да прекаляваме с дневния им банкет, както и да ни става табиет да прибягваме до сходни питиета. 

Редовната приложимост на енергийни питиета покачва кръвното налягане и прави сърцетуптенето несигурно и изменчиво.

Мазнини

Има доста диети, които целят изключването на мазнините от менюто за намаляване. Но и тук нещата би трябвало да бъдат умерено съчетани. Мазнините играят значима роля в усвояването на витамините от организма, тъй че не трябва да ги изключваме изцяло от менюто си. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР