Вероятно почти всяка дама притежава в гардероба си поне един

...
Вероятно почти всяка дама притежава в гардероба си поне един
Коментари Харесай

Как да почистим велурени обувки

Вероятно съвсем всяка дама има в дрешника си най-малко един чифт удобни велурени обувки, без значение дали са от естествена или изкуствена кожа. Велурът самичък по себе си излъчва комфорт и жанр. Но е реалност, че не е изключително елементарен за поддържане. Ето за какво тук ще ви покажем по какъв начин можете да се справите с този проблем.

Велурът като материя не е влаголюбив, което значи, че безусловно в никакъв случай не би трябвало да го перете в пералня. Винаги предпочитайте да го чистите на изсъхнало благодарение на четка (не твърда) или със специфичните гуми, които се оферират за разчистване на велур.

Ако обичаните ви обувки са прекомерно мръсни или по някаква друга причина се постанова да бъдат намокрени, то не ги оставяйте в сушилня, до радиатори, на директна слънчева светлина и не ги сушете със сешоар. За да премахнете непотребната влага, е най-добре да пъхнете в тях някаква хартия, която авансово сте създали на топче и от време на време сменяте. До цялостното им изсъхване е добре обувките да са на проветриво място (балкон или тераса), само че не на директна слънчева светлина.

 Почистване на велурени обувки

По отношение на средствата за разчистване на велур (ако не е допустимо разчистване само с четка или гореспоменатата гума), можете да се ориентирате или към домашните средства или към тези, които са особено предопределени за велур, като спрейове и пяна. Последните са много скъпи, само че и много по-ефективни. Прибавяме и обстоятелството, че могат да освежат цветовете на велура и да му придадат разтегливост, което ще стане много по-трудно, в случай че употребявате домашни средства.

Да изброим обаче и кои са домашните средства за разчистване на велур - остаряла четка за зъби, с която да премахнете тиня, прахуляк или различен тип замърсяване; гумичка за търкане на молив или пък кора от остарял самун. Всички тези средства, с които евентуално разполагате вкъщи, биха ви били от изгода.

Друг изпитан домакински трик за разчистване на велур и по-конкретно за премахването на мазни петна по него е с третирането на петната с брашно. Просто поръсете обувките с тях и изчакайте няколко часа брашното да попие в себе си мазнината. След това го премахнете от обувките и добре ги изтъркайте с четка. Този способ прави чудеса с обувките от ярък велур, само че го прилагайте по-предпазливо, в случай че разполагате с велурени обувки от по-тъмна материя.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР