Вероятно не съществува човек, който да не се срамува от

...
Вероятно не съществува човек, който да не се срамува от
Коментари Харесай

Има 6 вида срам, от които не се нуждаем

Вероятно не съществува човек, който да не се срами от нещо. Срамът е негативна страст, която може да ни обърка, завладее, да ни попречи да бъдем щастливи, да бъдем обществени. Срамът основава отрицателни мисловни модели. Има разнообразни типове позор. Вижте някои от тях и не забравяйте, че те не са ви нужни.

1. Срам от тялото, което имаме
Според западни проучвания това е един от най-тежките типове позор, от който по-често страдат дамите. Постоянното сравняване с другите, комплекси насаждани от средата, в която сме израснали, медийните облици, които се тиражират, ни карат в някаква степен да ненавиждаме тялото си, пречейки ни на това да забележим своята лична характерност и хубост. Срамът от тежестта може да докара до меланхолия и хранителни разстройства даже в по-късна възраст.

2. Срам от здравословни проблеми
Още нещо, с което би трябвало да се разделим. Здравословните проблеми имат друг облик, от време на време даже не е забележим за другите. Може би някой в миналото в предишното си е разрешил да ни засегне на тази тематика или ние сами сме си поставили оковите на срама. Ето за какво е време да погледнем напред с повече храброст, без да се опасяваме, че някой може да не ни одобри.

3. Срам от възрастта, на която сме
Колкото и клиширано да звучи, можем да сме красиви на всяка възраст, тъй като всичко зависи от това по какъв начин се грижим за себе си. Оправданието, че нямаме финансови благоприятни условия, с които да посещаваме скъпи подмладяващи процедури към този момент не работи. Грижата за тялото е всеки ден, посредством спорт, здравословно хранене, внимание към кожата, внимание към здравословните положения. Имате фантазии? Искате да започнете нова любовна връзка? Действайте! Няма граници за желанията ви, даже и някой да счита, че сте на избрана възраст и е късно да се развивате, да имате любовни връзки и т. н. Може би за този човек е късно, не и за вас.

4. Срам за финансов или обществен статус
Още нещо, от което не трябва да се срамим или да разрешаваме на някой да ни кара да изпитваме позор. Какво е благосъстоянието? За всеки то се мери друго. Всеки има собствен житейски път, цели, мотивация. Трябва да се срамим, в случай че не сме положителни, човечни, в случай че лъжем, крадем, в случай че наскърбяваме.

5. Срам от работата, която работите
Този тип позор, постоянно върви ръка за ръка със срама от приходите. Всеки труд е заслужен за почитание. Разбира се, когато имате предпочитание да се развивате и да потвърждавате себе си е мъчно да се примирите с нещо, което не ви задоволява като работа. Но това е краткотрайно, просто не спирайте да полагате старания в мечтаната от вас посока. Всеки работи, с цел да обезпечи прехраната на себе си и фамилията и работата не всеки път ни дефинира.

6. Срам от това, че нямате връзка и семейство
Живеем в съвременен свят, все пак има публични разбирания, които е мъчно да бъдат изкоренени. Все ще се откри някой, който да ви пита настоятелно дали няма да си намерите половинка, да ви подсети на какъв брой години сте, че нямате към момента деца и семейство. Изборът си остава ваш! Дали, по кое време и с кого да създадете връзка. Правилата за живот на някого са си негови правила. Вашите засягат единствено вас. Ето за какво няма от какво да се срамувате. Различни хора, разнообразни разбирания за живота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР