Вероятно не са малко тези, които не могат да си

...
Вероятно не са малко тези, които не могат да си
Коментари Харесай

Комарите налитат на потни крака и парфюми

Вероятно не са малко тези, които не могат да си обяснят по какъв начин по този начин има хора, които не стават “жертва” на комарите, до момента в който други непрекъснато биват нахапвани от тези смучещи кръв инсекти.

На фона на всичко това от десетина години битува заблудата, че комарите избират да нахапят хора от избрана кръвна група. Това обаче не е доказано от проучванията на учените, написа zdrave.to

Научно обоснование получава доктрина, съгласно която комарите реагират на характерна миризма на индивида. И по-конкретно - миризмата на пот, която се отделя от краката. Именно краката основават “коктейл” от мазнини, пикочна и млечна киселини и амоняк, който подлудява комарите.

Други аромати също могат да привлекат насекомите. Например прелестно ухаещ на лосион за тяло, на гел душ и на парфюм човек. Идеална цел за комарите е състезател, който употребява дезодоранти, доста се изпотява, също така диша интензивно, привличайки насекомите с отделяния въглероден двуокис.

Най-краткото време, за което комарите могат да се развият от яйцето, е пет денонощия, само че нормално целият развой трае сред 40 и 42 денонощия в тропически условия.

Възрастните комари се чифтосват най-често в границите на няколко дни. Мъжките живеят към седмица, като се изхранват от нектар и пъстър прашец. Женските също могат да се хранят с нектар и сладки разтвори, само че развиването на яйцата изисква съществуване на кръв. След кръвосмученето женските си почиват за няколко дни и през това време кръвта се храносмила и оказва помощ за развиването на яйцата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР