Вероятно не може да си представите живота си дори за

...
Вероятно не може да си представите живота си дори за
Коментари Харесай

Лекар разкри колко време може да използваме мобилния си телефон, без да навредим на здравето си

Вероятно не може да си визиите живота си даже за един ден без мобилния ви телефон. Изглежда, че целият ни живот е концентриран в него: връзка с родственици и сътрудници, значима информация за обичани книги, достъп до обществените мрежи.

Но сходна обвързаност може доста да навреди на здравето ни, най-много на здравето на очите ни.

Според офталмолозите, в случай че не си почивате постоянно от екрана и не вършиме гимнастика на очите, тогава зрителната ви заостреност може да намалее прекомерно бързо.
Вреди ли ви мобилният телефон и по какъв начин да се предпазите?
Едва ли можем да си представим актуалния метод на живот и осъществяване на служебни отговорности без използването на мобилни телефони, което...
Прочети повече
Офталмологът Сергей Хомяков поучава всеки, който употребява смарт телефон в всекидневието си, да конфигурира на него специфичен таймер, написа електронното издание kubnews.ru.

Съветът на експерта е времето за работа с устройството да не надвишава 20 минути. След това е значимо да има дълга пауза, която е целесъобразно да включва гимнастика за очите. Идеи за извършения можете откриете в интернет или да помолите вашия офталмолог да ви предложи такива.

Експертът посочи, че всекидневно може да прекарваме не повече от шест часа пред екрана на мобилния телефон, без да навредим на здравето си. Но никога този интервал не би трябвало да е без паузи.

По-безопасни ли са по-новите телефони?
Топ трик за по-бързо зареждане на телефона
Обикновено са нужни няколко часа, до момента в който батерията на мобилния телефон доближи нужното равнище. Продължителността на този проц...
Прочети повече
Д-р Сергей Хомяков разясни, че екраните на най-новите смарт телефони постоянно не се разграничават фундаментално от по-старите си прародители във връзка с качеството на основаното върху тях изображение.

Интересното е, че прекомерно огромният екран не всеки път е нужен - той може да аргументи повече отмалялост заради обстоятелството, че е належащо да бъдат ангажирани мозъчни области, които обработват изображения, предадени от парацентралната ретина, безапелационен е офталмологът.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР