Вероятно на повечето от вас тази ситуация е добре позната:

...
Вероятно на повечето от вас тази ситуация е добре позната:
Коментари Харесай

10 тайни на хората, които харчат за храна по-малко от вас

Вероятно на множеството от вас тази обстановка е добре позната: откакто получите заплатата, отивате до най-близкия супермаркет и харчите огромна част от нея точно там. И когато се приберете вкъщи, установявате че сте купили куп изцяло ненужни неща.

Със сигурност ще ви е забавно да научите тайните на хората, които харчат доста по-малко пари за храна от вас, без да се лишават.

1. Посещават магазина, малко преди да затвори

Не се задържайте доста в супермаркета - въпреки всичко не сте на посещаване в музей! Колкото по-дълго разглеждате рафтовете, толкоз по-голям е рискът да купите нещо в допълнение.

За извършване на покупки на хранителни артикули най-подходящ е интервалът преди затварянето на магазина или малко преди началото на работния ви ден. Така няма да имате доста време да обиколите целия магазин и просто ще купите единствено нужното.

2. Те разпределят вярно заплатата си

След като получите заплатата си, отделете половин час за нейното вярно систематизиране. Парите би трябвало да ви стигнат до идната заплата.

Преди да отидете в супермаркета, вземете калкулатор и лист хартия от какво тъкмо имате потребност и какъв брой ще ви коства. Не носете със себе си доста пари, защото рискувате да извършите недомислена и ненужна покупка.

Освен това, в случай че е допустимо, не вземайте със себе си разплащателни карти, изключително тези, в които имате повече пари. По-добре ги спестете за съществени покупки. 

3. Те непрекъснато наблюдават отстъпките и промоциите

Абонирайте се за SMS-съобщения за промоции, с цел да не пропускате вести за понижаване на цената на избран артикул. Освен това информацията за продължителността на промоцията ще ви помогне да изберете най-хубавото време за посещаване на супермаркета.

4. Те не употребяват количката

Колкото по-малка е пазарската количка, толкоз по-малко можете да носите със себе си. Вземете кошница вместо количка. А в случай че сте се отбили единствено за един самун, най-добре не използвайте и кошница.

5. Те не купуват подготвена храна

Със сигурност тя ще ви излезе по-скъпо от приготвянето на съответното ядене.

6. Те купуват артикули от личната марка от комерсиалната верига

Големите вериги постоянно имат свои лични бюджетни марки, предлагащи огромно многообразие от артикули. 

7. Те не се тормозят да върнат взетата стока на нейното място

След като обиколите всички лавици в магазина и изберете всичко належащо, помислете дали в действителност имате потребност от всички тези артикули. Може би сте взели избран артикул в запас или нещо, което сега е на промоция?

Ако намерите в кошницата си нещо, което не ви е належащо в този момент, по-добре е го върнете назад на мястото му.

8. Те постоянно гледат касовите бележки и наблюдават работата на касиера
 Внимавайте с тези храни през лятото. Те могат да ви ОТРОВЯТ! Внимавайте с тези храни през лятото. Те могат да ви ОТРОВЯТ!
В жегите доста би трябвало да внимаваме с какво се храним. Някои артикули се скапват извънредно бързо и е значимо да помислим, преди да ги...

Когато се наредите на опашка на касата, следвайте тези правила:
придвижвайки се до касата, следвайки опашката; не позволявайте на хората, които стоят зад вас, да смесят покупките си с вашите: има огромна възможност касиерът да маркира непозната покупка на вашата сметка; деликатно прегледайте бележката: от време на време касиерите неправилно маркират еднакъв продукт два пъти; в случай че сте дали на касиера ваучър за отстъпка, уверете се, че продуктът фактически ви е продаден с отстъпка (това нормално е посочено в касовата бележка).
9. Те постоянно си носят торба за извършване на покупки

Само се замислете по какъв брой пари давате месечно за торбичките за еднократна приложимост в супермаркета. А за 1 година? Със сигурност ще ви е по-изгодно да употребявате плик за многократна приложимост.

10. Те купуват част от нужното от пазара

Голяма част от продуктите в супермаркетите се продават на по-висока цена от тези, предлагани на пазарите. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР