Вероятно е имало поставен взрив на борда на разбилия се

...
Вероятно е имало поставен взрив на борда на разбилия се
Коментари Харесай

Тагарев: На самолета, с който е летял Пригожин, вероятно е имало поставен взрив

Вероятно е имало подложен гърмеж на борда на разрушилия се аероплан, на който се допуска, че е пътувал създателят на частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин. Това разяснява в предаването „ Тази заран “ по бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев. Според него е доста малко евентуално в тази ситуация да става въпрос за ракетен обстрел, тъй като резултатът е напълно друг.

Нямаме по-специфична информация в този къс интервал, само че това, което знаем, и което аз знам, следейки събитията в Русия през последните 20 години, е методът, по който работи Комитет за Държавна сигурност (на СССР), разяснява още министър Тагарев. „ Има доста съперници на Кремъл, които падат от високи етажи, пият несъответствуващ чай, биват убивани от бандити. Не е неповторим казусът с авиационна злополука “, сподели още той.

Според Тагарев е малко евентуално казусът с Евгений Пригожин да повлияе на военния спор в Украйна. Част от хората, наети в тази по този начин наречена „ компания “, към този момент са в редовете на съветската войска. Част са в Африка и още веднъж се заеха със задачата, с която бяха основани от съветските служби. Там те контролират политически, стопански процеси и какво ли не. Една част са в Беларус, изясни министърът.

По думите му е малко евентуално бойците от „ Вагнер “ да се провеждат и още веднъж да създадат нещо сходно на това от 24 юни. Ще забележим каква ще бъде реакцията. По принцип групировката е много отслабена, в съпоставяне със обстановката от преди към половин година, добави още Тагарев.

Вчера аероплан „ Ембраер “ с 10 души на борда, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, катастрофира в Тверска област. При случая няма оживели. Ръководителят на съветската наемническа компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са измежду десетимата, пътували в самолета, заяви съветската Федерална организация за въздушен превоз „ Росавиация “, представена от Ройтерс.

Руските управляващи са почнали престъпно следствие за аргументите за злополуката.

Руските държавни медии оповестиха, че самолетът се е запалил при удара в земята, откакто е бил във въздуха по-малко от половин час.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР