Вероятният убиец на 72-годишен фелдшер в тополовградското село Орешник бе

...
Вероятният убиец на 72-годишен фелдшер в тополовградското село Орешник бе
Коментари Харесай

Психолози обработват легионера – килър Дюмона от Орешник: Чакат до 30 г. затвор за убийство на медик на служба

Вероятният палач на 72-годишен фелдшер в тополовградското село Орешник бе арестуван след полицейска интервенция по-рано през вчерашния ден. Основният обвинен е някогашният рейнджър във Френския задграничен легион Иван Пачелиев, по-известен като Димончето или Дюмона. За сполучливия завършек на акцията с присъединяване на жандармерия, СОБТ, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково, на „ Гранична полиция “ и Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи заяви на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Както по-рано през днешния ден съобщихме, медикът бе открит мъртъв и със следи от принуждение в селския здравен сектор.

Сигналът е бил получен към 10.15 часа, посочи Иванов. Създадохме организация за осъществяване на профилирана полицейска интервенция с шефа на Групово дело Национална полиция гл.комисар Христо Терзийски като отчетохме при разбор предходни дейности на обвинения, уточни Иванов.
По негови думи със обвинения контакт първо открили чиновниците на Института по логика на психиката, след което лицето било изведено на открито и арестувано без потребление на оръжие и в положително здраве. Главният секретар акцентира, че работата продължава с огледи на мястото на престъплението и в жилището на обвинения.

Неговото име нашумя през февруари предходната година, когато при опит да му бъде връчена призовка той първо се барикадира в дома си и по-късно стреля по служители на реда. На идващия ден 20 февруари Пачелиев бе арестуван при масирана полицейска акция с присъединяване на групата „ Кобра “ и СОБТ, след което му бяха повдигнати обвинявания за безчинство и владение на нелегално оръжие. Той след това бе освободен под гаранция от 5000 лв..
Сега против него е формирано досъдебно произвеждане за ликвидиране на доктор по време на осъществяване на служебните му отговорности, разясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. При доказване на виновност Законът планува наказване от 20 до 30 години затвор.

Тепърва ще се обясняват претекстовете за закононарушението и методът на осъществяването му, допълниха още проверяващите.
Български лекарски съюз е покъртен от жестокото ликвидиране на 72-годишния фелдшер в здравната работа на тополовградското село Орешник. Съсловната организация показва безпрекословната си поддръжка към околните на Димитър Факиров.
Подобна свирепост, лишила живота на доктор, посветил десетилетия, с цел да оказва помощ на хората е необяснима, неприемлива и отвън границите на човешкият разсъдък, показват от съюза.

Съсловната организация не един път е осъждала всяка форма на физическа и вербална експанзия над медицински лица, нееднократно е заявявала, че е неприемливо медиците да стават заложници на личното си предопределение и до момента в който се борят да спасят следващия човешки живот, да бъдат принуждавани да пазят своя личен.
Случилото се в село Орешник обаче не е следващата демонстрация на неоправдателно и недопустимо отношение към представители на здравното съсловие, а грубо, потресаващо потъпкване и прекосяване на всички човешки и морални граници. БЛС поддържа бързите дейности на институциите, които за няколко часа задържаха и следва да издигнат обвиняване “за ликвидиране на медицински експерт, при и във връзка осъществяване на служебните му отговорности ”. Съсловната организация ще упорства законовият инструментариум да бъде прибавен с цялата му суровост.
Инфо: Лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР