Вернер Шлагер гост на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel

...
Вернер Шлагер гост на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel
Коментари Харесай

Световен шампион гост на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Вернер Шлагер посетител на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023! Точно 20 години след международната си купа, извоювана в Париж, именитият австриец е тук, с цел да направлява надарения си съотечественик Феликс Вецел, който се състезава за Малта. Шлагер отдели от времето си, с цел да опише малко повече за усещанията си от надпреварата и за въздействието, което то може да окаже върху българския тенис на маса.

- Радвам се, че най-накрая съм назад в фамилията на тениса на маса. Наслаждавам се на играта, въпреки и към този момент да съм в друга роля. Помагам на моя другар Феликс Вецел, който се пробва да пробие в елита.

- Господин Шлагер, бяхте посрещнат доста топлко в Панагюрище, най-малкото тъй като, когато станахте международен първенец, тенисът на маса се гледаше доста повече. За жал сякаш сега не е тъкмо по този начин. Какви са вашите по-общи наблюдения?

- Нямам директни усещане съответно от ваша страна, само че виждам, че ITTF и WTT поставят старания, с цел да подобрят метода, по който се гледа на тениса на маса в международен мащаб. В маркетингово отношение ми се коства, че нещата също вървявт в вярната посока, само че въпреки всичко не аз съм индивидът, който да дава насоки.

- Успяхте да изгледате много срещи в „ Арена Асарел ”, какво ви прави най-силно усещане до този миг?

- Предвид обстоятелството, че това е шампионат от сериите на WTT Feeder, бях сюрпризиран какъв брой доста положителни състезатели от Азия са тук. Така че сигурно мога да кажа, че всеки един обожател на тениса на маса в България би трябвало да пристигна тук и да се наслаждения на качеството на мача. За жал моят играч Феликс Вецел не съумя да запише победа, само че, уповавам се, скоро това ще се промени.

- А направи ли ви усещане някой от българските състезатели, в случай че сте съумял да гледате тяхна среща. Или пък в случай че Костадин Ленгеров е насочил вниманието ви?

- Да, видях се с Коце Ленгеров през вчерашния ден, беше доста прелестно още веднъж да се съберем, тъй като може би знаете, че дълги години бяхме съотборници в австрийския тим. Изпихме по една бира, поговорихме си за времето, когато бяхме на върха в нашия обичан спорт. Не мога да дам оценка за вашите състезатели, защото нямам директни усещане и не би било правилно да се изричам по въпроса. Но мога още един път да изкажа благодарности към Панагюрище за метода, по който бях посрещнат, за изненадата, която ми направихте във връзка на навършването на 20 години от международната ми купа.

- Имате доста съществени наблюдения върху въздействието на сходни шампионати за страните, даже за градовете, в които се организират. Смятате ли, че семейството на един дребен град като Панагюрище на сходно събитие може да възпламени искрата у повече деца да спортуват?

- Абсолютно! Именно семейството на сходни надпревари тласка тениса на маса, а и всеки един спорт напред. Разполагате с превъзходна зала, а и хотелите са напълно покрай залата. Накратко – имате всички условия за един прелестен шампионат – и надлежно предпоставките доста деца да бъдат запалени по спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР