Веригата за търговия с бързооборотни стоки Kaufland откри официално разширението

...
Веригата за търговия с бързооборотни стоки Kaufland откри официално разширението
Коментари Харесай

Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

Веригата за търговия с бързооборотни артикули Kaufland откри публично разширението на своята логистична база в зона " Раковски " към Тракия икономическа зона (ТИЗ). Така тя проработи година откакто стартира построяването й.

Новите три халета се намират в постройка на към 1 километър разстояние от първата база на веригата, отворила през 2005 година малко преди откриването на първия магазин на компанията у нас. Общата инвестиция в нея е в размер на 65 милиона лв., а всички инвестиции на веригата в комплекса в село Стряма от 2005 година насам са в размер на 233 милиона лв..

В двете здания заетите са общо 600 души, като в първата от тях работят към 500. В новата база част от работещите са преместени от първия логистичен център, а друга са новонаети.

С разширението общата повърхност на комплекса е 390 хиляди квадратни метра. Това го прави най-големият логистичен център в България и един от най-големите на Балканите.
 Снимка 414765
Източник:

Какво съхранява Kaufland в двете обособени бази?

Новата база ще разреши на веригата да отдели питателните и нехранителните артикули. В първия център, който е с по-голяма повърхност, ще се сортират, съхраняват и разпределят плодове, зеленчуци, месо и млечни артикули, както и дълбокозамразени храни. Във втория склад ще има облекла, домашни използва, автоаксесоари и сезонни артикули, които се оферират в магазините на веригата.
 Снимка 414768
Източник:

От логистичния комплекс излизат стоките, с които се зареждат всички 59 хипермаркета на компанията в страната. Някои от тях са доставяни от български производители, а други се внасят от чужбина. Що се отнася до личните марки на веригата, забележителна част от тях се доставят от бази на компанията в Чехия.

" На ден повече от 100 камиона се товарят тук за нашите филиали. Палетите, които на година излизат от тук, са 1,1 милиона. А в новата част ще бъдат към 100 хиляди палети на година ", изясни Емил Димитров, който е началник " Логистика " в Kaufland България. " В последните дни преместихме 20 хиляди палети от остарелия склад в новия ", добави той.
 Снимка 414762
Източник:

В първата база на Kaufland в зона " Раковски " се съхраняват към 167 хиляди продукта, а към 40% от охладените храни, като млечни артикули и меса, влизат и излизат в базата в границите на един ден. Рампите в него са над 140, а в новата база те са повече от 50.

1,4 милиарда лв. вложения и 6000 работни места

По думите на ръководителя на управителния съвет на Kaufland България Иван Чернев от влизането на компанията на българския пазар през 2005 година вложенията в страната възлизат на 1,4 милиарда лв., а чиновниците й са 6000.
 Иван Чернев
Източник:

Иван Чернев

" Този план е от стратегическа значимост за нашия бизнес. Той задава стандарти и работи на международно равнище ", съобщи Чернев по време на формалното разкриване на новата логистична база.

" Настоящата инвестиция от 64 милиона лв. е единствено част от огромните вложения над 1 милиард лв.. Kaufland е освен предан сътрудник на българския бизнес, само че и на българските производители ", разяснява от своя страна министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР