Веригата за търговия с бързооборотни стоки Кауфланд България пусна първата

...
Веригата за търговия с бързооборотни стоки Кауфланд България пусна първата
Коментари Харесай

Кауфланд пуска българска продуктова линия у нас и готви износа ѝ за други пазари

Веригата за търговия с бързооборотни артикули " Кауфланд България " пусна първата си напълно българска продуктова линия, която излезе на пазара у нас при започване на предходната седмица, а задачата на компанията е след време тези артикули да бъдат изнасяни и за други пазари от групата.

Линията, която е под марката " Брей! ", ще бъде показана в началото с 60 разнообразни продукта в страната, като до края на тази година асортиментът ще бъде подсилен. Това стана ясно по време на формалното ѝ показване пред медии в столицата.

" Ние вложихме в линията целия си 13-годишен опит, откогато " Кауфланд " е на пазара ", съобщи изпълнителният шеф на компанията за България Иван Чернев. " Стартираме с 60 продукта, като това е първата вълна. Планираме несъмнено и втора вълна, която ще бъде съобразена на база на продажбите на първите артикули ", добави той. До края на годината броят на стоките в линията може да доближи 120.

По неговите думи в продуктовата гама влизат единствено артикули, на общо 30 български производители, за които са били употребявани първични материали още веднъж от локалния пазар.

Към момента в линията влизат млечни артикули, консервирани храни, като лютеници, питиета, както и артикули, които са предпазени по географски симптом съгласно европейското законодателство, като " Горнооряховски суджук ". Сред локалните артикули има още филе " Елена " и " Панагюрска луканка ".

" Всичките артикули идват от Велико Търново, Пазарджик, Добрич, като има и 11 типа домашни сладка от производители от района на Пловдив ", изясни още Чернев. Под новата марка ще се продават и виновност от траниционни български сортове от Тракийската равнина, както и тестени артикули.

Новата марка е пусната в магазините на веригата от началото на предходната седмица, като за интервал от 7 дни от киселото мляко са били продадени 37 тона или 54 000 кофички. На второ място като най-търсен артикул е лютеницата, от която са осъществени продажби от 25 000 броя, а на трето място са сладката с 20 000 броя.

Планове българската марка да излезе и на задгранични пазари

От веригата възнамеряват след дебюта на националната продуктова линия в страната, артикули от нея да се изнасят и за другите пазари, на които оперира " Кауфланд ". " Идеята е тази марка да я има освен тук в България, само че тя и да ни отвори врата и за други райони за групата ", уточни Иван Чернев.

" Въпросът преди всичко е по какъв начин крайният клиент ще одобри този артикул. Със сигурност към тази марка чакаме интерес и от други страни. Ако има, да вземем за пример " Балканска седмица " в другите страни за веригата, умерено тя може да бъде добре позиционирана там. Има артикули, като сладко от рози, да вземем за пример, които са изцяло непознати на останалите пазари, тъй че те ще съставляват интерес за потребителите там ", разяснява пред Money.bg изпълнителният шеф на " Кауфланд България ".

По неговите думи все още главните български артикули, които се продават и в другите магазини на веригата отвън страната, са най-вече в сегмента на сирената и виновността.

Що се отнася до проектите на " Кауфланд България " за бизнеса у нас през 2020-а, Иван Чернев съобщи, че до края на края на тази или най-късно при започване на идната година веригата ще отвори нови обекти в страната, като фокус за разрастването ѝ ще бъдат огромните градове.

През идващите месеци от компанията ще се концентрират върху възобновяване и ребрандиране на към този момент съществуващи магазини, като по-значителни реконструкции ще има на филиалите в Перник, в Русе и в Ямбол. " По тематиката агресия ще работим на цялостна скорост ", приключи Чернев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР