Веригата ресторанти на популярния готвач Джейми Оливър е пред изпадане

...
Веригата ресторанти на популярния готвач Джейми Оливър е пред изпадане
Коментари Харесай

Веригата ресторанти на Джейми Оливър е пред фалит

Веригата заведения за хранене на известния готвач Джейми Оливър е пред изпадане в неплатежоспособност. Затварянето на обектите може да остави без работа 1300 чиновници.

KPMG ще води административните процедури по продажбата на 23 обекта, включващи заведенията за хранене Jamie`s Italian, Barbecoa и Fifteen, написа Independent.

Част от аргументите да се стигне до този излаз са отслабването на паунда и нестабилната икономическа обстановка поради Брекзит. През последните години Джейми Оливър е полагал старания да съживи бизнеса, само че без необикновен триумф. Той не е съумял да се оправи с сложния потребителски пазар, мощната конкуренция и възходящите разноски. През 2017 година известният кулинар затвори шест ресторанта, само че това не съумява да реши проблемите на бизнеса му.

Две години по-късно неговата компания подава съобщение за пускане на процедура по неплатежоспособност във Англия. Законът на Острова разрешава един бизнес да се преструктурира при такива условия.

Джейми, който се осъществя и като водещ на кулинарно предаване, сподели, че е доста наскърбен от създалата се обстановка. Той благодари на всички чиновници за това, че са " влагали цялото си сърце и душа в този бизнес за повече от десетилетие ".

Освен ресторантьорския бизнес Джейми има и редица издадени книги с кулинарни предписания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР