Вергиния Къшева-Накова е основател на платформата за онлайн обучение TrainingAcademy.bg

...
Вергиния Къшева-Накова е основател на платформата за онлайн обучение TrainingAcademy.bg
Коментари Харесай

Вергиния Къшева-Накова

Вергиния Къшева-Накова е създател на платформата за онлайн образование TrainingAcademy.bg и на Института за бизнес развиване и предприемачество. Създадена през 2016 година, Training Academy предлага цялостни обучителни стратегии за повишение на цифровата просветеност и бизнес уменията на българските компании. Паралелно с това провежда най-цялостната стратегия за предприемачество у нас – „ Академия за бизнес умения и предприемачество “. Поддържа онлайн платформа за бизнес образования с над 7000 студенти и 300 разнообразни курса.

„ От няколко месеца в Training Academy работим и с корпоративни клиенти от Германия, Австрия и Холандия “, споделя Вергиния Къшева-Накова. „ Имаме голям брой запитвания за тренинги отвън България. Това е и една от моите най-смели фантазии. Българска компания с български обучители да води бизнес тренинги за компании в Западна Европа. “

Да бъдеш водач

„ През първите три години бях фокусирана в основаване на най-устойчивия бизнес модел – намиране на точните услуги за точните клиенти с най-голяма добавена стойност. В момента главен приоритет е построяването на постоянен екип, който може да поеме разрастването на бизнеса и реализирането на нови планове.

Намирането на баланс сред работа и персонален живот е може би една от най-важните задания за всяка жена водач. Преди да основа семейство, постоянно професионалните задължения бяха на напред във времето. В момента фамилията ми е мой приоритет. Най-странното е, че от това мое решение бизнесът ми не пострада ни минимум. Напротив. Може би съм по-спокойна, може би съм станала по-уверена или е нужно до всяка съумяла жена да стои един подкрепящ я мъж и едно щастливо семейство. Няма да скрия, че беше доста мъчно първоначално, само че се веселя, че съумях да провеждам по подобен метод живота си, че да мога да съвместявам всички тези функции и да бъда оптимално ефикасна на всички арени от живота си. “

Извън бизнеса

„ От 2007 година чета по една бизнес книга на седмица и това е може би едно от най-хубавите решения, които в миналото съм взимала. В момента прелиствам „ 48-те закона на властта “ от обичания ми създател Робърт Грийн. След това не преставам с друга негова книга – „ Майсторството “. “

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН : Какъв съвет бихте дали на идващото потомство водачи?

– Да бъдат виновни. Знам, че тази дума плаши по-голямата част от поколението Z. Може би даже те желаят да избягат от нея, тъй като в ежедневната тирада отговорността е наситена с доста тежка страст. За мен отговорността е една изключителна добродетел, която ни прави мъдри. Отговорни към себе си, виновни към своя екип, виновни към обществото като цяло.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Кое бихте сложили преди всичко – образованието или практиката?

– Едно от най-тъжните неща в бизнес действителността сега е, че на работодателите им се постанова да си задават този въпрос. Практика без познание е просто неверен опит. Образование без процедура е загуба на време.

ТИМ КУРТ : Работите ли на благосклонност по разнообразни начинания като метод да се „ отплащате “ на обществото?

– Дълбоко имам вяра, че всяка компания би трябвало да бъде обществено виновна и да се грижи за обществото. Половината от образованията в Training Academy са безусловно безвъзмездни. Ние имаме вяра в максимата, че с цел да получиш, първо би трябвало да дадеш. Предстоят ни още безвъзмездни начинания – курсове за деца по водачество и предприемачество, стратегия за женско предприемачество и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР