Верея ще изпадне от професионалния футбол, разкри треньорът на старозагорския

...
Верея ще изпадне от професионалния футбол, разкри треньорът на старозагорския
Коментари Харесай

Иван Вутов: Верея се разпада

Верея ще изпадне от професионалния футбол, разкри треньорът на старозагорския отбор Иван Вутов. Той призна, че клубът няма да покрие даже лицензионните условия за Втора лига и ще стартира вероятно присъединяване при дилетантите.

" На мен ми е казано, че тимът би трябвало да се бори за по-долните дивизии. Не знам дали ще вземем и лиценз за Втора лига. Това са последни месеци във футбола за мен, тъй че мисля, че тимът ще отиде към Трета лига. Аз съм последният човек, който може да осветли по въпроса с лиценза ", сподели Вутов след загубата от Етър с 0:3. Старозагорският отбор е боксова круша, откакто за 30 мача има 24 провали и 6 хикса и е позволил 73 гола до момента.

Тимът се изкачи в елита по административен път. През 2016 година приключи 8-и в " Б " група, само че шампионата ни беше преобразувано и тимът влезе в Първа лига дружно с Дунав, Локо Гражданско отделение, Нефтохимик и ЦСКА-Сф.

В последната година обаче парите в клуба секнаха и Вутов разчита най-вече на юноши. Първоначално началник на клуба беше Галин Михайлов, наследник на притежателя на строителната компания " Трейс Груп " Николай Михайлов, която е близка до ГЕРБ. Есента собствеността на футболния клуб сякаш се смени и на " Трейс Арена " дойдоха да ръководят предприемачи от Източна Европа. Мистериозните вложители обаче небрежно избягаха и Верея доиграва шампионата, като на футболистите им е казано, че заплати няма да има.

" Играем със 7 юноши, а те мъчно се приспособяват и демонстрират от мач на мач леко израстване, само че е постепенно. Съвсем друго е в мъжкия футбол. Радваме се, като забележим дребни първи проблясъци на футбол. Дано 1 или 2 момчета да отидат по-нагоре във футбола ", добави Вутов, първенец (1993) и притежател на купата (1992) като треньор на Левски. В кариерата си е бил народен селекционер на Буркина Фасо, водил е Берое, Розова котловина, Чирпан, Черноморец, младежкия народен тим на България, Олимпик (Тунис), Сову клуб дьо Бахам (Камерун), Миньор (Раднево), а преди месец пое Верея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР