Вердер (Бремен) прекъсна серията от три поредни поражения и се

...
Вердер (Бремен) прекъсна серията от три поредни поражения и се
Коментари Харесай

Вердер - Херта 1:0: Илия Груев-младши и компания прекъснаха серия от три поредни поражения

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Вердер (Бремен) прекъсна серията от три следващи провали и се наложи с 1:0 над Херта в първата среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. Българският национал Илия Груев-младши игра 83 минути за спечелилите и се показа на положително равнище. В края на мача той беше сменен от Феликс Агу.

Иначе завърналият се в елита тим от Бремен стартира сезона доста мощно, наложи се над Борусия (Дортмунд) и даже Никлас Фюлкруг – в никакъв случай не видян от националните треньори, се трансформира в претендент за място на Световното състезание в Катар. Но последните им три мача бяха две провали в шампионата и отпадане от Падерборн за Купата на Германия.

Мичел Вайзер пропусна невероятна опция да открие резултата в 80-ата минута и незабавно по-късно беше сменен. Победата пристигна в 85-ата, когато въпросният Фюлкруг се разписа с параболичен удар с глава след центриране на Антони Юнг.

С 9-тото си попадение от началото на шампионата Фюлкруг води в класирането при голмайсторите, до момента в който Вердер се изкачи на 6-а позиция.

Анадолу Ефес - Фенербахче 79:88: Фенерите са единственият тим без загуба в Евролигата

Отборът на Фенербахче единствен продължава без загуба от началото на сезона в Евролигата по баскетбол за мъже. Тимът завоюва гостуването си на Анадолу Ефес в турското дерби от петия кръг с 88:79  и записа пети следващ триумф.

Скоти Уилбекин осъществя 25 точки за Фенербахче. Марко Гудурич добави 19 точки и 6 битки. Василие Мицич беше най-резултатен за Анадолу Ефес с 19 точки и 5 асистенции, Амат М`Байе се регистрира с 14 точки и 6 битки.

Шампионът от предишния сезон Анадолу Ефес е на 11-о място с две победи и три провали.

Барселона пък надви над гостуващия Армани Милано със 74:56  и записа трети триумф от началото на акцията. Майк Тоби се регистрира с 13 точки и 7 битки за каталунците, Кори Уигинс добави 11. За италианския отбор Брандън Дейвис се отличи с 18 точки и 6 битки.

Минесота - Лейкърс 111:102: Отборът от Лос Анджелис остават без триумф от началото на сезона

Отборът на Минесота Тимбърулвс победи Лос Анджелис Лейкърс със 111:102 вкъщи, с цел да остави ЛеБрон Джеймс и компания без триумф от началото на сезона. В " Таргет Сентър " в Минеаполис домакините се възползваха от отсъствието на Антъни Дейвис, с цел да преобладават под коша със своите високи играчи Руди Гобер и Карл Антъни-Таунс.

Френският национал бе изключително ефикасен, като приключи с впечатляващ дабъл-дабъл - 22 точки и 21 битки, Таунс се регистрира с 21 точки, 8 битки и 7 асистенции, а Антъни Едуардс бе най-резултатен с 29 точки. За Лейкърс Джеймс осъществя 28 точки, 7 битки, 5 асистенции и 4 откраднати топки, с цел да усъвършенства върха на Карл Малоун от 1134 мача в Лигата с най-малко 20 маркирани точки. Ръсел Уестбрук се включи от пейката с 18 точки и 8 битки, само че Езерняците още веднъж стреляха едва - 41,6 %, в това число 9/29 от тройката. Те също по този начин изгубиха топката 22 пъти, което докара до 25 точки за Минесота.

" Мисля, че нападението ни пречи на целия тим. В отбрана още веднъж имахме страховит проект, борихме се на корта и си дадохме късмет да спечелим. Няколко офанзиви не ни се получиха, само че би трябвало да продължим да опитваме ", разяснява Джеймс след петата поредна загуба на отбора през сезона.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР