Венко Бозев - зам.-председател на Общинския съвет от БСП във

...
Венко Бозев - зам.-председател на Общинския съвет от БСП във
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ОбС във Велинград в схема за източване на кови...

Венко Бозев - зам.-председател на Общинския съвет от Българска социалистическа партия във Велинград, който не е здравно лице и няма нужното обучение, е назначен непозволено в Общинската болница. Освен това той е вземал по 1000 лв. над заплатата си от средствата, планувани за медиците на първа линия, настояват хора от личния състав. Според източници от болничното заведение Бозев е назначен в лечебното заведение още по времето на някогашния шеф на болничното заведение доктор Жеко Чешмеджиев. Така отстраненият началник си подсигурил въздействие в Общинския съвет при взимане на значими решения за МБАЛ -Велинград.

Без директно да взе участие в работата на COVID-19 отделението в лечебното заведение, Бозев е получавал пари, с което е ощетил медиците от болничното заведение, настояват източниците на " Марица ". Той е в предпенсионна възраст и в никакъв случай не е давал наряди, нито е взел участие директно в активността на коронавирус звеното. Тази процедура продължава и до момента - при сегашния шеф на болничното заведение доктор Иван Динев. Той бе назначен на поста, откакто скандалният предходен шеф на болничното заведение доктор Жеко Чешмеджиев бе разследван за източване на средства от НЗОК посредством подправени документи. Хора от екипа споделят, че макар отстраняването си Чешмеджиев продължава да дърпа конците, а доктор Динев видимо ръководи лечебното заведение, без въобще да стъпва в него. Динев живее в София и работи в друга болница, настояват негови сътрудници.

Поредната неправда в МБАЛ-Велинград слага въпроса докога лечебното заведение ще продължава да бъде разграбвано от шепа хора в града и кой позволява това да се случи. Кметът на Общината Костадин Коев е осведомен за нередностите в общинското лечебно заведение, както и че шефът му не стъпва на работа, само че досега не е подхванал никакви дейности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР