Венецуелският президент Николас Мадуро обяви увеличение с 34 пъти на

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обяви увеличение с 34 пъти на
Коментари Харесай

Венецуела увеличи 34 пъти минималната заплата

Венецуелският президент Николас Мадуро разгласи нарастване с 34 пъти на минималната заплата, без да прецизира датата, на която ще влезе в действие тази мярка. Тя е част от програмата му за възкръсване на стопанската система на страната, съобщи БГНЕС.

Мадуро посочи, че минималната заплата ще бъде индексирана по цената на петрото - венецуелската криптовалута, с която държавното управление се пробва да заобиколи неналичието на ликвидности и финансовите наказания на Съединени американски щати. Всяко петро съгласно венецуелския президент се равнява на 60 $ въз основата на цената на барел венецуелски нефт.

" Определих минималната заплата и пенсиите въз основата на приблизително петро, 1800 боливара ", уточни Мадуро в изказване по радиото и малкия екран на страната. Новата валута, суверенният боливар, влиза в действие в понеделник с пет нули по-малко от настоящия боливар. По курса на настоящия боливар, минималният приход ще се усили от 5,2 милиона (бел.ред. по-малко от $ на черния пазар, който доминира в стопанската система на страната) на 180 милиона или почти 28 $.

Тази промяна от 3 464% е петата за годината. Минималният приход във Венецуела, който не е задоволителен човек да си купи кг месо, се сгромоляса поради галопиращата хиперинфлация. Според Международния валутен фонд тази година тя може да доближи 1 000 000%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР