Венецуелският президент Николас Мадуро обяви, че подновява диалога с опозицията,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обяви, че подновява диалога с опозицията,
Коментари Харесай

Венецуелският президент обяви, че подновява диалога с опозицията

Венецуелският президент Николас Мадуро разгласи, че възобновява разговора с опозицията, преустановен преди пет месеца от него самия, съобщи Франс прес.

Мадуро постави завършек на договарянията в Мексико, откакто Кабо Верде екстрадира в Съединени американски щати предприемача от колумбийски генезис Алекс Сааб, непосредствен консултант на Мадуро, по обвинявания в пране на пари.

" На разговора в Мексико, както знаете, бе нанесен ужасяващ удар, само че щом желаеме разговор в света, би трябвало да дадем образец в страната и ще преформатираме процеса на народен разговор ", съобщи венецуелският президент по държавната телевизия.

Досега венецуелското държавно управление обвързваше подновяването на разговора с опозицията с вероятно освобождение на Сааб, отбелязва Агенция Франс Прес.

Междувременно високопоставена американска делегация дойде през уикенда в Каракас за диалози с венецуелските управляващи - съгласно медиите в опит да бъде изолиран съветският президент Владимир Путин, правилен съдружник на Каракас, а също и да се спомене за вероятно обновяване на доставките на венецуелски нефт за Съединените щати.

Вашингтон не призна преизбирането на Мадуро през 2018 година и наложи на Каракас пакет от наказания, включващ петролно ембарго, до момента в който продажбите на нефт за Съединените щати даваха 96 на 100 от приходите на Венецуела.

Вчера Мадуро прикани за " по-инклузивен, по-всеобхватен, по-широк " разговор в името на мира и възобновяване на страната. Той насочи също по този начин апел да се съблюдават филантропичните коридори в Украйна, нападната от Русия, и изрази утвърждение за мирните договаряния за да се избегне " трета международна война ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР