Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за временен президент

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за временен президент
Коментари Харесай

Гуайдо предупреди режима на Мадуро да не се опитва да го отвлича или задържа

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за краткотраен президент и приет като подобен от към 50 страни, предизвести режима на Николас Мадуро, че в случай че се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му неточности, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ако се опита да ме отвлече, това ще бъде безспорно една от последните неточности, които ще извърши ", съобщи Гуайдо в обръщение до последователите си, публикувано посредством обществените мрежи. В него той приказва, застанал до брачната половинка си Фабиана пред венецуелското знаме. Гуайдо не споделя къде се намира, нито по какъв начин счита да се върне във Венецуела.

Той изоставен страната скрито преди десетина дни, тъй като имаше възбрана да излиза от Венецуела, наложена от Върховния съд. През тези 10 дни Гуайдо обиколи пет латиноамерикански страни - Колумбия, Бразилия, Парагвай, Аржентина и Еквадор, където беше всякога одобряван като президент.

Вчера Гуайдо прикани поддръжниците си за огромни митинги през днешния ден в цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР