Венецуелската столица Каракас и съседни райони за пореден път останаха

...
Венецуелската столица Каракас и съседни райони за пореден път останаха
Коментари Харесай

Столицата на Венецуела остана без ток за пореден път

Венецуелската столица Каракас и прилежащи региони за следващ път останаха без ток. Сривовете в елекстроснабдяването зачестиха пред последната година, когато страната изпадна в остра икономическа рецесия и хиперинфлация. От държавното управление на Николас Мадуро не дадоха пояснение за повредата.


Многомилионният Каракас изцяло блокиран - светофарите не работят, метрото спря работа, мнозина са блокирани и не знаят по какъв начин да се приберат до домовете си. Това, обаче, е следващия случай, в който венецуелската столица остава без ток.
Габриел Амая: Сигурно отново е токов удар, няма какво друго да е станало. Вирджиния Пераус: Нямаме ток, нямаме телефони, изцяло откъснати сме от света.
Празните магазини, неналичието на артикули от първа нужда и ежемесечните прекъсвания на електричеството станаха част от всекидневието на венецуелците. Но до момента в който в провинцията токовите удари са нормални, то в столицата това е необичайност и провокира лек безпорядък.
Стефани Едуардо: Ситуацията в страната е доста тежка, инфлацията, бедността. Управляващите не подхващат никакви дейности, в противен случай, единствено утежняват обстановката. Много съм обезпокоена, имам две деца и не знам какво да върша.Хайме Секара: Нямаме градски превоз, няма метро, няма осветяване, не работят магазините, редим се на опашки за храни, а се оказва, че даже няма какво да купим. Това е парадокс.
При предходни сходни обстановки, държавното управление на Мадуро е посочвало бойкот като причина за прекъсването на тока. Според специалисти, повода е друга - неприятна поддръжка на електропреносната мрежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР