Венецуелската държавна петролна компания зарежда супертанкерът Nolan със суров петрол

...
Венецуелската държавна петролна компания зарежда супертанкерът Nolan със суров петрол
Коментари Харесай

Венецуела праща петрол на Куба със супертанкер от черния списък на САЩ


Венецуелската държавна петролна компания зарежда супертанкерът Nolan със недопечен нефт и гориво за Куба, съгласно данни за морския превоз, представени от Reuters. Необичайно огромният размер от нефт цели да помогне на страната да преодолее енергийна рецесия, настъпила в Куба.

Няколко огромни спирания на електричеството тази година разтревожиха Куба. Голям пожар предходната година унищожи част от най-големия петролен терминал в страната, Матансас и сътвори спънки за импорт на гориво.

Супертанкерът Nolan, плаващ под флага на Панама, тази седмица зарежда 400 000 барела мазут за произвеждане на електрическа енергия на терминала Хосе във Венецуела. Ще бъдат натоварени и 1,13 милиона барела венецуелски " тежък " нефт, с което общият товар ще доближи 1,53 милиона барела, съгласно вътрешни документи за доставка на PDVSA. Корабът би трябвало да отплава по-късно този месец.

Nolan е благосъстоятелност на Thomarose Global Ventures, нигерийска компания, която беше включена в черния лист от Министерството на финансите на Съединени американски щати през ноември по обвинявания, че е част от интернационална мрежа за контрабанда на нефт, която улеснява търговията с нефт за Хизбула и иранските сили Quds.
 Производството на нефт във Венецуела се срина със 75% за 10 години
Производството на нефт в страната с най-големи находища в света се срина със 75% за 10 години

Как по този начин страна с толкоз доста нефт създава толкоз малко?

Куба има доста стеснен потенциал да приема огромни танкери, изключително след пожара в Матансас. Петролните доставки на Венецуела за Куба предходната година са спаднали с към 6% до 53 600 барела дневно, демонстрират самостоятелни данни.

Танкерът не е изпращал сигнал от транспондера си от средата на декември, до момента в който е във Венецуела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР