Велолинията до Витоша Един пътническа и два велоавтобуса започват от

...
Велолинията до Витоша Един пътническа и два велоавтобуса започват от
Коментари Харесай

Безплатният летен автобус до Витоша отново тръгва този уикенд


Велолинията до Витоша

Един пътническа и два велоавтобуса стартират от този уикенд – 7 юли, да возят гратис от София до Витоша феновете на природата. Това оповестиха от комерсиалната верига " Лидл ", която за осма поредна година поддръжка взаимната самодейност със Столична община, по която до момента са извозени над 47 хиляди туристи.

Линиите ще работят всяка събота и неделя до 24 септември.

" Зелена линия Витоша “ www.lidl.bg/greenline за пешеходци ще потегля в 8 и 9 часа от стадион " Васил Левски “ до " Златните мостове " и ще се връщат назад в 17 и 18 часа.

Велоавтобусите ще пътуват единствено в посока нагоре към планината, няма да има назад разписание.

Едната линия, предопределена само за велосипедисти, ще потегля към хижа " Алеко " в 8.20 и в 10.30 часа от спирка " Зоопарк “ и ще минава през " Бай Кръстьо “. Това е желан маршрут за по-екстремните байкъри.

По същото време ще потегля и втората велолиния от НСБАЛ – спирка на бул. " Г.М.Димитров " над Метростанцията в посока Зоопарка, и през с. Бистрица ще стига до с. Железница. Този маршрут е по-подходящ за фамилии с деца на колела, поради по-леките и полегати трасета, които предлага тази част на Витоша. За в допълнение улеснение велоавтобусът ще потегля от метроспирка, като колоездачите ще могат да употребяват свободно метрото за напредване с велосипедите всеки уикенд.

Велоавтобусите са единствено за хора с колела до запълване потенциала от 26 колела.

" Зелена линия Витоша “ е план, който се е потвърдил като извънредно сполучлив през годините. Той дава опция на всички природолюбители да се придвижват елементарно и комфортно до планината. Точно по тази причина Столична община поддържа акцията за поредна година и обезпечава рейсовете за задачите на плана. Имаме общо 14 линии на градския превоз, които пътуват към Витоша и се стремим да усилваме техния брой. Съсредоточили сме напъните си в това да осигуряваме елементарен и бърз достъп до нашите естествени забележителности и колкото по-достъпни са те, толкоз повече благоприятни условия за преоткриването им даваме на жителите “, сподели Евгени Крусев, заместник-кмет, направление " Транспорт и транспортни връзки “ към Столична община.

" Щастливи сме, че за осма поредна година осигуряваме безвъзмезден превоз на столичани и гостите на София до Витоша и с това даваме още една опция на фамилиите да прекарват пълноценни мигове дружно измежду природата. Опазването на околната среда е главен приоритет във всеки един аспект от развиването на нашия бизнес. Ето за какво продължаваме да влагаме в планове за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. Благодарим на Столична община и Столичен автотранспорт за поддръжката и партньорството през годините и за това че дружно работим за един по-чист и хубав град ", съобщи Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен шеф на " Лидл България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР