Велоалея на входа на подземни гаражи създава напрежение между колоездачи

...
Велоалея на входа на подземни гаражи създава напрежение между колоездачи
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация: Защо велоалея минава пред входа на подземни гаражи в Стара Загора?


Велоалея на входа на подземни гаражи основава напрежение сред колоездачи и притежатели в Стара Загора. По думите на хората, които живеят в кооперациите, рисковите обстановки са всекидневие.

„ Най-голямото ни терзание е неспазването на закона “, съобщи Тихомир Колев - един от хората, които са подавали тъжби в Община Стара Загора.

Други живущи обясниха, че не употребяват гаражите си от година точно поради това, че нямат видимост да излязат от гаража си и непрекъснато преминаващите колоездачи.

Главният проектант на Община Стара Загора арх. Николай Василев изясни, че разрешението за строителство е издадено през 2014 година, през 2015 година е въведен в употреба, има позитивни мнения от КАТ и пожарната.

„ Жалбите стартират още през 2015 година, има и през 2018 година, както и през 2021 година През 2022 година има тъжба до прокуратурата и до КПКОНПИ. Ще подготвим отговорите. Ще се опитаме да дадем проекторешение “, съобщи секретарят Община Стара Загора Делян Иванов.

Когато е строена велоалеята през 2015 година нормативните наредби са гласели тя да е необятна 2,5 метра, само че съгласно наредбите, които са в действие в този момент, тя би трябвало да е необятна 4 метра и надлежно тя към този момент не дава отговор на условията.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР