Велислав Величков Петров, който в началото на януари тази година

...
Велислав Величков Петров, който в началото на януари тази година
Коментари Харесай

Почна делото срещу жесток алоизмамник, заплашвал старица по телефона, че ще взриви апартамента й

Велислав Величков Петров, който при започване на януари тази година бе арестуван поради изнудване и заплашване на бургаска пенсионерка, остава зад решетките. Това през днешния ден реши Бургаският областен съд, като остави без почитание настояването на Велислав за смяна на мярката за неотклонение - от „ задържане под стража” в „ подписка”.

„ Моля да ми бъде променена мярката за неотклонение. Гарантирам, че в случай че бъда освободен с подписка, ще се прибера на непрекъснатия си адрес при майка ми и татко ми”, съобщи пред арбитър Светлин Иванов обвиненият Велислав.

Припомняме, че Велислав и още двама души от бандата му заплашваха по изключително нечовечен метод бабичка от бургаския ж.к. " Изгрев " в продължение на един месец. Мъжът измъкнал от пенсионерката сумата от 39 200 лева срещу волята й, като я тормозел по телефона, че в случай че не му даде пари, ще взриви жилището й.

Предвид множеството доказателства по случая и това, че Велислав, който е родом от Велико Търново, само че живее в Свищов, и обстоятелството, че не е трудово зает, Бургаският областен съд реши, че обвиненият има опция да се укрие или да извърши ново закононарушение.

За осъществена на такова действие законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до шест години. Велислав е в ареста към този момент седми месец, не разполагал с никакви средства и нямало по какъв начин да заплати даже парична гаранция, мотивираше се юристът му през днешния ден в съда.

Опасността от укриване, съгласно съда е, че макар че има непрекъснат адрес в Свищов, обвиненият не го е обитавал забележителен интервал от време, преди осъществяване на актуалното действие. Напротив – самият Велислав твърди, че пътувал сред разнообразни обитаеми места в страната, отсядал в разнообразни градове за къси интервали от време на инцидентни адреси и няколко месеца преди осъществяването на актуалното действие, е обитавал разнообразни адреси на територията на Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР