Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ ще има поделения

...
Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ ще има поделения
Коментари Харесай

Студенти от Македония ще се обучават във филиал на Великотърновския университет в гр. Свети Николе

Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ ще има поделения в град Свети Николе, Република Северна Македония, реши държавното управление.

В поделенията ще се приготвят студенти по три специалности от професионалните посоки „ Филология “, „ Науки за земята “ и „ Информатика и компютърни науки “ за придобиване на образователно-квалификационна степен „ магистър “.

Професионалните посоки са определени в сходство с потребностите на района от висококвалифицирани експерти за избрани специалности. Обучението ще се организира на британски език и студентите, приключили го сполучливо, ще получават тапия на Великотърновския университет и европейско дипломно приложение.

Предвижда се в началото да бъдат признати от към 100 студенти след добита степен „ бакалавър “.

Създаването на поделенията ще удовлетвори просветителните потребности на живеещите в района и ще им обезпечи достъп до съвременно висше обучение, което подсигурява положително личностно развиване и професионална реализация.

Предложението за откриването на поделенията е на ректора на университета във Велико Търново проф. доктор Христо Бонджолов. В претекстовете на Академичния съвет се показва, че по този метод ще се утвърди смисъла на висшето учебно заведение като средище за образование и създаване на висококвалифицирани експерти.

С откриването на поделенията Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ ще развие на по-висока степен интернационалната си конкурентоспособност и ще поддържа провежданата дългогодишна политика на българската страна както за привличане на задгранични студенти, по този начин и за задълбочаване на положителното взаимоотношение в региона на образованието и науката с Република Северна Македония.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР