Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" открива 55-та си

...
Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" открива 55-та си
Коментари Харесай

Великотърновският университет открива 55-та си учебна година

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий " открива 55-та си образователна година с тържествена гала, която е на 1 октомври в 11 часа, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.

3180 са записаните първокурсници за образователната 2017/2018 година в другите степени на образование. В 11 от 19-те професионални посоки държавната поръчка е изпълнена на 100%.

Откриването на новата образователна година във Великотърновския университет ще стартира с одобрение от ректора проф. доктор Христо Бонджолов. След това първокурсниците ще положат станалата към този момент обичайната студентската клетва, написана от поета и драматург Радко Радков, Кавалер на френската просвета и повторен притежател на Наполеоновата премия "Солензара ".

Клетвата ще прочете ръководителят на Общото заседание на Великотърновския университет проф. доктор Радослав Радев, след което студентите ще се закълнат. 55 гълъба ще полетят в небето над Великотърновския университет по случай 55-та годишнина от неговото учредяване. На тържеството се чака да участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР