Великодушното решение на министерството на здравеопазването да угоди на футболните

...
Великодушното решение на министерството на здравеопазването да угоди на футболните
Коментари Харесай

Ефбет лига ли ще е новото огнище на COVID-19?

Великодушното решение на министерството на опазването на здравето да угоди на футболните ентусиасти, като разреши наличието на аудитория по време на мачовете от шампионата, може да се окаже пагубно в опитите да се овладее разпространяването на ковид в България. Причина за това е безотговорното държание на почитателите, комбинирано с неналичието на надзор от страна на клубовете домакини за съблюдаване на написаните разпореждания за безвредно осъществяване на дуелите.

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 2 юни, преповторена от спортния министър Красен Кралев ден по-късно, беше доказана възбраната за осъществяване на спортни мероприятия със спортен темперамент на открити и закрити места, само че с уточнението, че " изключение от възбраната се позволява считано от 05.06.2020 година за шампионата за първа и втора професионална футболна лига, с аудитория при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал при настаняване на феновете минимум през 2 седалки ".

В първите два дни от XXV кръг, с който се рестартира сезонът в Ефбет лига, се изиграха пет мача в три разнообразни града и две села, като на практика на никое място не беше спазена втората част от условието в заповедта - най-малко две седалки разстояние сред феновете. Особено фрапантни бяха нарушаванията на ст. " Локомотив " в Пловдив, на ст. " Георги Аспарухов " в София и на стадионите в пловдивското с. Коматево и софийското с. Бистрица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР