Великобритания в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Утре на Острова

...
Великобритания в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Утре на Острова
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Преди изборите във Великобритания

Великобритания в навечерието на предварителни парламентарни избори. Утре на Острова ще би трябвало да решат дали желаят да продължава да ги ръководи евроскептикът Борис Джонсън, или ще предпочетат на власт да пристигна партия, която поддържа участието в Европейски Съюз.

Британците гласоподават за парламент за повторно през последните 3 години и за първи път през декември от близо век насам. Премиерът Борис Джонсън се надява да завоюва задоволително огромно болшинство, което да му разреши да поеме напълно надзор върху страната и най-много върху Брекзит.

Кампанията мина под знака на остри нападки сред Джонсън и неговия главен конкурент Джереми Корбин най-много по тематиките опазване на здравето и сигурност. Разбира се, тематика номер едно на тези избори е Брекзит.

Утре ще бъдат ясни първите планирани резултати.

Според последните изследвания консерваторите имат въпреки и дребна преднина. Големи шансове да завоюват доста места в Народното събрание имат и лейбъристите, както и либералдемократите, които се оповестиха твърдо " За " оставане в Европейски Съюз.

Всички анализатори са на мнение, че тематиката за Брекзит ще бъде определяща за това кого да поддържат жителите.

Вотът стартира в 19 ч. лондонско време и ще завърши в 22 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР