Великобритания трябва да спазва споразумението си за Брекзит с Европейския

...
Великобритания трябва да спазва споразумението си за Брекзит с Европейския
Коментари Харесай

Франция смъмри Великобритания да уважава Северноирландския протокол

Англия би трябвало да съблюдава съглашението си за Брекзит с Европейския съюз. За това настоя френският делегиран министър по европейските въпроси Клеман Бон, представен от " Ройтерс ".

Той дефинира като тревожна самодейността на Лондон да анулира елементи от протокола за Северна Ирландия.

" Всеки би трябвало да почита своята дума и своя автограф. Не можете да превръщате в инструмент по никаква причина такива съществени и значими въпроси ", безапелационен бе Бон.

По-рано този месец английското външно министерство показа в Камарата на общините (долната камара на английския парламент) законопроект, който, в случай че бъде признат, ще разреши на английските министри да изключат елементи от Протокола за Северна Ирландия, решаваща част от Споразумението за Брекзит, за която Лондон твърди, че предизвиква политически и търговски разстройства в Северна Ирландия .

От месеци нараства напрежението сред Лондон и Брюксел по отношение на протокола, като английските министри упрекнаха Европейски Съюз, че постанова правила, които основават администрация и заплашват политическата непоклатимост в Северна Ирландия.

Критиците на проекта на Лондон, в това число представители на млечната, индустриалната и логистичната промишленост в провинцията, споделят, че едностранното му деяние ще навреди на бизнеса и ще докара до нова неустановеност.

Брюксел счита, че всяка едностранна смяна може да наруши интернационалното право и заплаши да отговори с правни дейности и налагане на мита - риск в миг, когато английската инфлация се готви да доближи 10%, а стопанската система се свива.

Източник: " Ройтерс "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР